Forum avocaţi > Civil

Punere sub interdictie batran - urgent

21-07-2015

În cererea de punere sub interdictie a unui batran trebuie sa se specifice pentru ce anume se pune sub interdictie acesta (ex. Ridicare pensie, anulare unor acte făcute de acesta, etc)?

Punerea sub interdictie implica automat stabilirea unui tutore?

Reclamantul poate deveni tutore sau autoritatea tutelara stabileste cine anume preia aceasta calitate?

Sunt chemata la primărie sa dau declarație dacă sunt de accord cu punerea sub interdictie a tatălui meu.
Am contract cu părinții mei de vanzare -cumparare cu uzufruct.
Mama împreună cu reclamanta din procesul intentat tatălui meu mă amenință cu anularea contractului.
Ce sa declar?
Răspunde
 22-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
1-este de dorit sa se precizeze
2-da, Art. 170 Prin hotărârea de punere sub interdicţie, instanţa de tutelă numeşte, de îndată, un tutore pentru ocrotirea celui pus sub interdicţie judecătorească.
3-calitatea de reclamant nu are legaura cu cea de tutore, adica nu conteaza ca cel care vrea sa fie tutore este si reclamantul in dosar; in lipsa unui tutore desemnat stabileste instanta de tutela cine sa fie
4-daca este nevoie ca tatal dvs. sa fie pus sub interdictie, adica se incadreaza in prevederile art de mai jos, atunci este nevoie.
"Persoana care nu are discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale, din cauza alienaţiei ori debilităţii mintale, va fi pusă sub interdicţie judecătorească".
Daca tatal nu se afla in una din situatiile mentionate, atunci nu este nevoie si declarati ca nu sunteti de acord. Mama nu poate solicita anularea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct decat pentru neindeplinirea clauzelor contractuale.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2015
Vizitator
Avocat Ciorobea Aurora a scris pe 22-07-2015:
1-este de dorit sa se precizeze
2-da, Art. 170 Prin hotărârea de punere sub interdicţie, instanţa de tutelă numeşte, de îndată, un tutore pentru ocrotirea celui pus sub interdicţie judecătorească.
3-calitatea de reclamant nu are legaura cu cea de tutore, adica nu conteaza ca cel care vrea sa fie tutore este si reclamantul in dosar; in lipsa unui tutore desemnat stabileste instanta de tutela cine sa fie
4-daca este nevoie ca tatal dvs. sa fie pus sub interdictie, adica se incadreaza in prevederile art de mai jos, atunci este nevoie.
"Persoana care nu are discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale, din cauza alienaţiei ori debilităţii mintale, va fi pusă sub interdicţie judecătorească".
Daca tatal nu se afla in una din situatiile mentionate, atunci nu este nevoie si declarati ca nu sunteti de acord. Mama nu poate solicita anularea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct decat pentru neindeplinirea clauzelor contractuale.

Frații mei au declarat la asistenta sociala ca sunt de acord cu punerea sub interdictie a tatalui meu în vederea anularii actului de vanzare cumparare a unui imobil făcut de parintii mei mie.
Tata nu mai este lucid și este nevoie de aceasta interdictie. Eu am motivat starea de sănătate a tatălui meu și numirea unui tutore neutru.

Poate stabili instanta stabilirea unui tutore în vederea anularii acestui act?

Ce ar trebui sa fac eu în acest caz?

Cat de importanta este mențiunea fraților mei în declarații?
Din punctul meu de vedere nu sunt interesați de starea de sănătate a tatălui ci de actul făcut de părinți mie.

Mama are probleme psihice și este influențată de frații mei amenintandu-mă ca strica actul. Eu nu locuiesc cu parintii de mai mult de 1 an. Mai mult nu sunt primit acasă, mama facă de scandal de fiecare data in condițiile în care am construit o casa noua în curte. Părinții au uzufruct în contract.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.