Forum avocaţi > Civil

Revocare donatie

29-07-2015
Vizitator
Am primit mostenire de la parintii mei casa, terenul, etc..Sunt singurul copil. Sunt recasatorita, la casa am renovat f. mult cu actualul meu sot sub numele parintilor mei. Toata mostenirea mi-a revenit mie, iar sotul meu nu apare pe acte. Am donat cu uzufruct viager, fiului meu din prima casatorie tot, fara stirea sotului meu. A fost o greseala imensa. Mai pot face ceva pentru el? Nu vreau ca dupa moartea mea sa aiba probleme sau chiar sa nu poata locui in casa in care a muncit. Stiu ce este uzufructul viager si ce drepturi avem, dar nu vreau sa stric relatia definitiv cu fiul meu. Pot revoca donatia? Mentionez ca inainte cu ani de a face donatia eu si actualul meu sot avem testament de la parintii mei. Multumesc, D.
Răspunde
 30-07-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Exista anumite conditii in care se poate revoca donatia.

Va trebui sa mergeti la un notar (sau la un avocat) cu actul de donatie pentru ca acesta sa va spuna daca indepliniti conditiile respective, in functie de cele cuprinse in actul de donatie.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2015
Vizitator
Donatia se poate desfiinta cu acordul partilor la notar.
Daca una dintre parti nu este de acord, donatia este irevocabila in principiu.
Se mai poate solicita anularea in instanta - dar trebuie sa existe cauze de nulitate ale contractului (putine sanse fiind un contract facut la notariat).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.