Forum avocaţi > Civil

Neplata utilităților poate fi motiv de anulare a actului de vanzare cumparare cu uzufruct?

30-07-2015
Vizitator
Am un contract cu uzufruct viager cu parintii mei.

Am locuit împreună cu ei pana anul trecut când mi s-a spus sa plec și sa nu mai vin pana mor.

În același imobil locuiește și sora mea cu soțul ei.

Am mai venit de câteva ori pentru ca mi-am construit și o casa acolo sa văd în ce stare se găsește aceasta dar sa văd și ce fac părinții.

Măma a făcut scandal și mi-a spus sa plec ca oricum îmi strica actul.

Mai am 4 frați care acum sunt de accord. Mai mult mă amenință că îmi vor lua și casa.

În contractul nostru este specificat ca nudul proprietar trebuie sa plateasca toate taxele imobilului.

Mă poate da in judecata pe motivul ca nu am achitat facturile de utilitati, gen apa, gaze, curent,etc?

Mama le plătește de când am plecat. Sora folosește aceste utilități.

Cum o pot pune pe sora sa-și plătească utilitățile?

Împreună cu soțul său au cărți de identitate pe aceasta locație făcute de mine și locuiesc aici.
Răspunde
 31-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Da, neplata utilitatilor este motiv de anularre a contractului. Si va poate si actiona in judecata, de fapt in cadrul acestui proces va anula contractul incheiat cu dvs. Daca mama plateste utilitatile si sora beneficiaza de ele, iar mama nu are nicio obiectie, inseamna ca mama este de acord ca sora dvs. sa le foloseasca. Nu o puteti obliga pe sora sa plateasca. daca nu vrea. Dar puteti face altceva, cat mai este in vigoare contractul cu parintii: puteti solicita in instanta evacuarea familiei sorei. Poate asa ii fortati mana sa achite utilitatile. Eventual ii puteti spune ca daca nu le plateste o evacuati din casa.
Alta problema o constituie contractul in baza caruia dvs. va construiti acolo alta casa. Presupun ca pe terenul parintilor.Trebuie sa exsite un acord al lor. Dar daca acordul este legat de primul contract este posibil sa nu mai puteti termina constructia.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-10-2021
Vizitator
Buna ziua! În cazul unui contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct, cui ii revine datoria de a plăti utilitățile (întreținere, lumina, curent etc)si impozitul?

Mulțumesc frumos! O zi ușoară!
Răspunde
 05-10-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mimi a scris pe 05-10-2021:
Buna ziua! În cazul unui contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct, cui ii revine datoria de a plăti utilitățile (întreținere, lumina, curent etc)si impozitul?

Mulțumesc frumos! O zi ușoară!

Impozitul si utilitatile trebuie achitate de catre proprietar.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-10-2023
AvatarCecilianeculai72@gmail.com
Vizitator
Bună ziua, am cumpărat un apartament, banii iam dat eu dar contract de vânzare cumpărare sa făcut pe numele fiicei mele și soțul ei, eu mi-am rezervat doar titlu de uzufruct, se poate anula acest contract? Menționez că în contract scrie ca uzufructuarul a plătit apartamentul, pot să merg în instanță și să devin din uzufructuar,proprietar?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721

Locație: Cluj si Prahova

Puncte: 1435

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.