Forum avocaţi > Civil

Bani imprumutati fara un inscris , imprumut prietenesc

31-07-2015
Vizitator
Buna ziua !
Vin si eu cu o intrebare : cum imi pot recupera cei 1500 lei dati imprumut unei persoane , prieten care acum ma ignora cu desavarsire , bani pe care i-am dat sub forma de imprumut fara nici un inscris - nici macar o nota de mana - in mai multe transe incepand cu 16 aprilie a.c. ? Acesti bani trebuiau achitati in data de 15 iulie conform intelegerii dar individul imi rade in nas spunand ca nu are de unde sa-i dea ! M-am adresat si mamei sale , respectivul ,,amic'' locuind la o alta adresa iar aceasta mi-a ras in nas intrebandu-ma intr-un mod jignitor daca am martori ca i-am imprumutat respectiva suma ! Din fericire a asistat o persoana la prima transa a imprumutului de 750 lei , apoi la restul de bani dati nu a mai asistat nimeni insa stiu mai multi amici comuni despre banii primiti de acea persoana de la mine . De acea vin sa intreb ce sanse as avea de recuperare a banilor , deoarece sincer , mi-am cam pierdut speranta in a-i recupera . As vrea sa stiu daca e de competenta politiei sau a unei instante si ce sanse as avea deoarece nu as mai dori sa cheltui si alti bani cu onorariul unui avocat . Va multumesc , cu respect !
Răspunde
 31-07-2015
Vizitator
Puteti sa aveti si 10 martori, nu aveti nicio sansa fara un inscris pentru ca legea prevede clar ca orice pretentie mai mare de 250 de lei nu se poate dovedi cu martori.

"Niciun act juridic nu poate fi dovedit cu martori, dacă valoarea obiectului său este mai mare de 250 lei."
(art. 309 NCPC)

Data viitoare cand mai imprumutati pe cineva cel mai bine faceti un contract de imprumut la notariat. Evident, daca va mai fi cazul, pentru ca de obicei dupa astfel de experiente lumea se "lecuieste" de imprumutat :)
Răspunde
 03-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Fara un inscris sau extras bancar nu puteti face dovada remiterii cu martori a acelei sume de bani, nici in fata instantei civile si nici a organelor de urmarire penala.

Sfatul meu este sa nu cheltuiti bani aiurea cu avocati si judecati ori plangeri penale pt ca nu veti reusi nimic.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.