Forum avocaţi > Civil

Instiintare somatie executare silita

05-08-2015
Vizitator
In 2008 am facut un card avantaj, am achitat din el pana in 2010 cand am ramas fara serviciu. Am platit o perioada suma aceea minima de 5% pentru a nu avea probleme, insa la un moment dat, desi plateam acea suma, soldul crestea si mi-am dat seama ca nu pot stinge datoria decat daca fac rost de toti banii. Evident nu am facut-o si am lasat cardul neacoperit.
Prin 2012 au inceput sa ma sune de la banca, apoi de la EOS KSI, semn ca au vandut dosarul meu. O perioada am plecat din romania, si nu am mai fost sunata.
Ieri, data 04.08.2015 primesc acasa de la un birou de executor judecatoresc, somatie de executare silita, ma cheama la sediu, etc. iar suma inscrisa este mult mai mare decat ce stiam eu. Datoria mea ramasese de 1600 lei, cu dobanzi sa zicem ca ajungea la 3200... insa ei ma someaza pentru 4100 + 900 taxele de executare... ceea ce mi se pare foarte abuziv, deoarece tot cardul avea limita 4500 iar eu am achitat 2 ani din el.

Intrebarea mea este: avand in vedere ca au trecut 5 ani de la ultima rata platita, n-ar fi trebuit sa se prescrie dreptul bancii de a ma executa silit? Daca da, cum pot invoca acest lucru? Momentan am dosar doar la biroul respectivului executor, nu am fost data in judecata, nu am poprire (recunosc nu stiu exact procedura). Trebuie sa actionez acum sau sa astept instiintare de la tribunal?

Multumesc
Răspunde
 06-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Datoria la banca nu se prescrie, ea tot creste si iar creste. La suma de plata se adauga dobanzi si penalutati, iar acum cheltuielile de judecata si de executare. Datoria a crescut continuu, pentru ca ati achitat fosrte putin din ea. Cheltuielile de judecata si de executare sunt mari, dupa cum ati constatat si dvs. Asa se procedeaza: daca debotorul nu plateste se da in judecata ,apoi se apeleaza la o firma de executare.
Deoarece nu ati platit s-a ajuns la aceasta situatie, deci vina este exclusiv a dvs. Actionarea in judecata a fost facuta, iar in aceste situatii cu debitori, persoanele in cauza nu sunt citate si actiunea se judeca fara prezenta lor. Nici nu se justifica prezenta lor, pentru ca daca nu au achitat, vina le apartine. Nu conteaza motivul pentru acre nu ati platit. Ceea ce conteaza este doar ca ati facut un credit pe care trebuie sa il platiti. Banca nu pierde niciodata si isi recupereaza pana la ultimul ban.
Deci s-a dat deja o sentinta care se afla la execuror-firma EOS KSI (dosarul nu a fost vandut-cum ati afirmat dvs.si este vorba despre faza executarii, deja).
Acum nu mai aveti decat sa platiti suma care va fost adusa la cunostinta, respectiv 5000 lei. Nu aveti ce anume sa atacati in instanta. Suma va apartine si trebuie sa o achitati.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Imi pare rau dar va trebui sa o contrazic in totalitate pe colega avocat.

Sumele datorate bancii se prescriu in 3 ani de la data declararii scadentei anticipate (care de regula intervine in 3 luni de neplata a ratei lunare).

Ceea ce aveti dvs de facut este sa formulati o contestatie la executare in 15 zile de la primirea somatiei prin care sa invocati prescriptia, sa contestati suma de plata si calitatea de creditor a KRUK si sa solicitati si suspendarea executarii.

Nu va veti descurca fara un avocat specializat, dar veti achita onorariu, plus taxe timbru, plus cautiune.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-08-2015
Vizitator
Cu tot respectul doamna, eu nu v-am cerut o lectie de morala, ci un sfat avocatesc. Nu sunt avocat dar banuiesc ca ma duce capul totusi. Daca ar fi cum ziceti dvs: "Actionarea in judecata a fost facuta, iar in aceste situatii cu debitori, persoanele in cauza nu sunt citate si actiunea se judeca fara prezenta lor" ar trebui sa existe un dosar pe numele meu la vreo judecatorie undeva, ori am verificat si cautat, si nu exista. De asemenea dosarul deschis la biroul executorului judecatoresc este datat 2015, deci la 5 ani dupa ultima rata platita.

Da, datoria la banca nu se prescrie, insa se prescrie DREPTUL bancii sa isi ceara recuperea pagubei, exact cum spune doamna avocat Gerber mai jos.

Daca fiecare avocat care reprezinta un criminal, i-ar fi tinut discursul aberant pe care l-ati tinut dumneavoastra... "asta e, ai omorat, acum trebuie sa ispasesti pedeapsa, maxima din partea mea, e vina ta"...

Multumesc oricum... ce sa zic.
Răspunde
 06-08-2015
Vizitator
Multumesc doamna avocat Gerber, din ce sfaturi am mai primit si ce am mai citit pe internet, cam asta ar fi linia de actiune. Probabil voi apela la un avocat pentru a-mi formula acea constestatie la executare, oricum ar fi, nu cred sa ma coste 5000 lei cat vor ei sa ma forteze sa platesc.
Răspunde
 07-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In primul rand nu a fost intentia mea sa va tin o lectie de morala, dar, daca ati fi dat toate expolicatiile de la prima interventie, raspunsul ar fi fost unul la obiect.
Pe de alta parte este bine sa stim ca atunci cand luam un imprumut de la banca trebuie sa il si achitam. Asa ajung sa plateasca girantii-atunci cand sunt...
Eu tot nu cred ca banca a asteptat 5 ani pana sa ia o masura de recuperare.Sunt convinsa ca actiunea a fost facuta in cadrul termenului de prescripie de 3 ani, apoi a predat dosarul firmei de executare care a asteptat, deoarece nu avea ce sa execute.
Acesta este motivul pentru care am afirmat ca banca nu pierde nicodata, deoarece sunt convinsa ca a actionat la timp pentru a nu-si pierde DREPTUL de a recupera suma in cauza.
Bineinteles ca nimic nu va opreste sa contestati masura in instanta.
Sper ca dvs. si d-na avocat Gerber sa aveti dreptate si sa ma fi inselat eu.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-08-2015
Vizitator
Conform instiintarii pe care am primit-o de la ei si pe baza situatiei pe care am cerut-o de la biroul de credit:

- ultima rata s-a platit in noiembrie 2010, apoi au inceput sa perceapa dobanzi si cand s-a dublat suma, s-au oprit. Eu intre timp nu am facut nici o plata, nimic, care sa intrerupa prescriptia

- in mai 2014 s-a semnat contractul de cesiune intre banca si "recuperatori", care mai apoi au inaintat dosarul la BEJ, care mi-au trimis mie somatia in august 2015.

Eu zic ca e prescris.
Răspunde
 31-08-2015
Vizitator
Update cu rezultatul actiunii:

Inainte sa fac contestatie la executare, am contactat executorul cu o solicitare prin care aratam ca titlul executoriu este prescris si il rugam sa contacteze creditorul si sa opreasca executarea.
Nu credeam sa am succes, de siguranta am facut si contestatia singura, am depus-o prin posta, timbrata 20 de lei (a fost acceptata asa, nu cu timbru procentual din suma). N-a mai fost nevoie insa de instanta, deoarece creditorul a renuntat de bunavoie la executare, am primit si actele oficiale de la executor.
Caz incheiat.

Multumesc pentru ajutor.
Răspunde
 31-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Bravo,ai fost norocoasa.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2017
Vizitator
Buna seara,
In decembrie 2007 am facut un overdraft in valoare de 6400 lei.Am platit cred cateva luni suma minima care era necesra pt a acoperi dobanda aferenta,apoi ramanad fara serviciu am incetat sa mai platesc.Cativa ani mai tarziu, situatia mea financiara fiind mai buna ,am trecut pe la banca sa achit tot.Operatoarea nu mi-a gasit numele printre datornici ! In tot acest timp ,deci din 2008 pana acum nu am primit nimic de la banca.Astazi.23.11 2017 ,primesc somatie de la un executor judecatoresc ca in termen de 1 zi sa platesc suma de 12572 lei,altfel ei ma excuta silit..Totodata m-au instiintat ca mi-au pus poprire pe conturi. Fiti va rog amabil ,si spuenti-mi daca in cazul meu se aplica prescrierea,si care sunt pasii urmatori.Va multumesc anticipat!
Răspunde
 23-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ana Maria Nistor a scris pe 23-11-2017:
Buna seara,
In decembrie 2007 am facut un overdraft in valoare de 6400 lei.Am platit cred cateva luni suma minima care era necesra pt a acoperi dobanda aferenta,apoi ramanad fara serviciu am incetat sa mai platesc.Cativa ani mai tarziu, situatia mea financiara fiind mai buna ,am trecut pe la banca sa achit tot.Operatoarea nu mi-a gasit numele printre datornici ! In tot acest timp ,deci din 2008 pana acum nu am primit nimic de la banca.Astazi.23.11 2017 ,primesc somatie de la un executor judecatoresc ca in termen de 1 zi sa platesc suma de 12572 lei,altfel ei ma excuta silit..Totodata m-au instiintat ca mi-au pus poprire pe conturi. Fiti va rog amabil ,si spuenti-mi daca in cazul meu se aplica prescrierea,si care sunt pasii urmatori.Va multumesc anticipat!

Trebuie să formulați o contestație la executare și să invocați prescripția.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-11-2017
Vizitator
Va multumesc pentru raspunsul prompt! Eu sunt din Iasi.Trebuie sa ma adresez unui avocat din acelasi oras cu mine? Pot face singura acesta cerere de prescriere?Dumneavoastra ce ma sfatuiti?
Răspunde
 24-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Ana Maria a scris pe 23-11-2017:
Va multumesc pentru raspunsul prompt! Eu sunt din Iasi.Trebuie sa ma adresez unui avocat din acelasi oras cu mine? Pot face singura acesta cerere de prescriere?Dumneavoastra ce ma sfatuiti?

Buna ziua,

Daca aveti posibilitatea materiala, este recomandabil sa demarati procedura contestatiei la executare cu ajutorul unui avocat. Ar fi bine ca acesta sa aiba sediul in orasul dvs. pentru a va putea intalni cu acesta si pentru a discuta in concret, cu actele in fata, despre situatia dvs. Contestatia la executare presupune respectarea unor termene procedurale destul de scurte, iar in situatia in care nu aveti cunostinte juridice puteti pierde cu usurinta procesul.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.