Forum avocaţi > Civil

Intrebari legate de un accident rutier soldat cu victime omenesti

07-08-2015
Vizitator
Stimate avocat,
Buna ziua ! Pe data de 21 iunie 7:00 am fost victima unui accident rutier, la intrarea intr-un sens giratoriu a intrat un individ in masina mea cu o viteza extrem de mare si m-a proiectat 95 m cu tot cu masina.Individul a vrut sa fuga de la fata locului dar a fost imobilizat de trecatori.Au sosit echipajele de urgenta.La testul cu aparatul etilotest acesta avea 0.23 , apoi in urma recoltarii probelor biologice acesta consumase Metamfetamina, Cocaina si Canabis.In acest timp eu am fost transportat la urgente, mi s-a aplicat o atela ghipsata.De la spital am fost la politie sa dau declaratie cu ce s-a intamplat.A doua zi a venit un expert sa evalueze avaria masinii, rezultatul a fost ''dauna totala"si mi sa spus : ''ai scapat usor, la cum arata masina putea fi fatal'' , apoi m-am prezentat la medicina legala pentru consult.Dupa mai bine de o luna am primit rezultatele 4-5 zile de ingrijiri medicale, mentionez ca eu si acum am dureri de picior.Am consultat un avocat si acesta a facut cerere la procuror sa vedem dosarul, a trecut mai bine de doua saptamani, nu se intampla nimic, nu am fost chemat sa dau alte declaratii, nimic.Am spus avocatului ca vreau sa cer daune pentru cele intamplate si acesta mi-a recomandat sa fac plangerea dupa ce se termina procesul penal pentru a nu fi motiv de aparare in instanta.Intrebarile mele sunt :
1.Daca persoana care a produs accidentul se afla sub influenta alcoolului si a unor substante interzise de lege , de ce avocatul spune ca singurul act de atac asupra lui pe partea civila este acel document de expertiza medicolegala care nu indeplineste conditiile unei infractiuni.(Ingrijiri medicale de peste 90 zile).Conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si a unor substante psihoactive nu este infractiune si posibila cauza de atac in instanta ?
2.Cat dureaza pana pot primi dosarul sa vad ce s-a mentionat in accesta?
3.Daca dureaza asa mult pana se solutioneaza procesul penal, mai pot face plangere pe partea civila(termenul era de 3 luni) ?
Imi puteti da un sfat va rog frumos ?
Răspunde
 13-08-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
1. ba da; este infractiune si se va trimite dosarul la instanta;
2. puteti vedea si la acest moment anumite acte din dosar; dar, indicat ar fi sa contactati un avocat, sa semnati un contract de asistenta juridica cu acesta, iar in baza mandatului dat, avocatul va putea solicita sa fie prezent la toate actele de urmarire penala ce se vor face in dosar;
3. va constituiti parte civila in prezentul dosar penal si daca, la final vi se va respinge constituirea de parte civila in dosarul penal, veti putea sa va indreptati pe cale civila impotriva vinovatilor.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-08-2015
Vizitator
Am consultat un avocat și mi-a recomandat sa nu fac pentru moment plangere ca avem doar actul de la medicina legala(4-5 zile de ingrijiri medicale) si o fac cam degeaba, ca inca nu s-a terminat procesul penal sa se stabileasca vinovatul in urma unor expertize de dinamica si se va suspenda procesul .Mi-a recomandat sa cer despagubiri dupa terminarea procesului penal.Avocatul a facut cerere la procuror sa vad dosarul sa facem eventuale copii si voi primi acasa raspuns sau voi fi contactat telefonic cand voi putea vedea dosarul. Este bine dacă procedez cum zice domnul avocat sau a omis ceva?Mulțumesc ! Stimă !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.