Forum avocaţi > Civil

Mostenire dupa plata sulta catre fosta nevasta

07-08-2015
Vizitator
Buna seara! Problema mea este urmatoarea si sper din suflet sa ma ajutati: Dupa ce m-am casatorit cu sotul meu a avut loc procesul de partaj intre el si fosta lui nevasta. Am platit impreuna aproape 30000"€.mentionez ca el are din prima casatorie o fata majora iar noi avem impreuna un baietel de 8 ani. Acum o saptamana sotul meu a decedat si ieri m.am trezit cu fata lui peste mine spunandu-mi ca isi vrea partea ei din casa si ca ma da afara din casa. Intrebarea este cum se va imparti casa valoarea ei fiind de cel mult 50000,€, conteaza suma pe care eu i.am dat.o mamei ei la partaj? Ca totusi e o datorie platita in zimpul casatoriei. Mentionez ca sotul meu a lasat si un testament prin care ii lasa partea lui baiatului. Va multumesc anticipat
Răspunde
 09-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Chiar daca ati platit in timpul casatoriei, datoria isi pastreaza natura de obligatie proprie a sotului iar dvs nu aveati vreo obligatia in acest sens.

Asta inseamna ca la acest moment aveti un drept de creanta impotriva mostenitorilor, dar pt a va fi recunoscut trebuie deschisa actiune ininstanta, daca nu se ajunge la o solutionare amiabila intre parti a situatiei.

In privinta testamentului, sotul putea dispune liber de bunurile proprii si de cota sa din cele comune, dar cu respectarea rezervei succesorale.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-08-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns. Dar daca renunt la acest proces, pe cale amiabila nu se poatr sub nici o forma pt ca mi-a cerut jumatate din valoarea apartamentului, care sunt cotele acum? Si cum trebuie procedat, pe ce cale? La notar, la tribunal?
Răspunde
 10-08-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Apartamentul este al sotului sau este cumparat in timpul casatoriei? De asta depinde daca la masa succesorala intra intregul apartament sau doar 1/2
Cotele sunt urmatoarele: 1/4 sotia supravietuitoare si 3/4 copii impreuna, adica fiecare copil cate 3/8. Avand in vedere ca defunctul dumneavoastra sot a lasat testament, fiica va primi doar rezerva, adica jumatate din ceea ce i se cuvenea, si anume 3/16

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-10-2016
Vizitator
Buna ziua,am de platit o sulta fostei soti a tatalui meu .Tatal meu a divortat de aceasta femeie in 2008 ,in 2011 a decedat.Intrebarea mea este,sunt obligata sa i platesc sulta? Multumesc!
Răspunde
 30-10-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Este o datorie proprie a tatalui dvs care se transmite prin mostenire dc acceptati succesiunea. Veti raspunde insa in limita valorii bunurilor dobandite.

Teoretic fosta sotie nu mai poate pretinde prin executare silita acea sulta. Insa dvs nu va veti putea intabula si nu veti putea dispune de acel bun pana nu achitați sulta respectivă.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-06-2017
Vizitator
Multumesc frumos. Dar aceasta sulta este prescrisa.Si in cazul acesta tot trebuie sa platesc?
Răspunde
 05-06-2017

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Prescriptia se constata doar de catre instanta. Asadar, daca doriti, puteti face o actiune prin care sa solicitati instate sa constate intervenita prescriptia si sa dispuna radierea sultei

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.