Forum avocaţi > Civil

Amenda pentru "apel abuziv la 112"

16-08-2015
Vizitator
Am primit o amenda pentru ceea ce ar fi fost un apel abuziv la 112. Nu am semnat procesul verbal, considerand ca nu sunt de acord cu afirmatiile scrise pe acesta. Din acest motiv nici nu am datele echipajului de politie in cauza. Lucrurile s-au intamplat in felul urmator: am fost gasita fara legitimatie de calatori in mijlocul de transport, fara a avea nici acte de identitate asupra mea. Doamnele controlori au facut presiuni asupra mea, amenintandu-ma verbal ca ma vor duce la capat si "voi vedea eu acolo" si mai mult, una dintre ele m-a imobilizat, prinzandu-ma de mana. Echipajul a venit, vizibil enervat si luandu-ma peste picior si mi s-a spus ca daca nu imi convine acesta sentinta pot face plangere, dar ca sunt slabe sanse sa am succes, caci doamnele controlori erau doua, eu nu aveam nici un fel de martor. In plus, pentru faptul ca nu am vrut sa semnez procesul verbal mi s-a zis ca voi plati amenda dublu.
As vrea sa stiu ce pot face in aceasta situatie? Este bine sa fac plangere? Scopul meu este sa scap cu cat mai putini bani pierduti.
Va multumesc!
Răspunde
 18-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ganditi-va ca nu prea aveti cu ce sa contracarati sustinerea celor 2 controloare, pentru ca in realitate chiar nu ati avut bilet.Iar amenda pentru aceasta s-a dat. Pe de alta parte si apelul la 112 este abuziv, deoarece nu era o situatie care sa justifice apelul. Cred ca veti avea 2 amenzi de platit.
Dar daca vreti sa depuneti contestatie nu va opreste nimeni.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-08-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns. Nu contest vina mea, aceea ca nu aveam legitimatie de calator. (o uitasem acasa, dar asta nu e relevant). Atitudinea celor doua personaje in cauza a fost abuziva. Intr-adevar, am aflat si eu ulerior care sunt situatiile in care se poate suna la 112. Ceea ce nu am mentionat in mesajul anterior este ca doamnele controlor mi-au spus insistent sa sun eu la 112, pe motiv ca ele "nu au telefon". Acest lucru s-a petrecut ca urmare a faptului ca insistau sa le arat un act de identitate pe care nu il aveam asupra mea. Aici a fost teapa, Repet, nu contest amenda pt RATB.

art. 18 din Ordonanta nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, contravenientul este obligat sa prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori documentele in baza carora se fac mentiunile prevazute la art. 16 alin. (3). In caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului, agentul constatator poate apela la ofiteri si subofiteri de politie, jandarmi sau gardieni publici.
Răspunde
 18-08-2015
Vizitator
Amenda catre RATB am platit-o chiar in acea zi, cele doua doamne m-au asteptat sa ma duc pana acasa, (foarte aproape) pt a le aduce banii. Deci in concluzie am apelat 112 atat la insistentele celor 2cu privire la legitimare cat si din pricina comportamentului lor, mult mai mult decat necivilizat, considerand ca in acest caz numai politia poate rezolva situatia. (atat legitimarea cat si a ma apara de eventuale agresiuni). Oare chiar trebuia sa ajung sa am vanatai, dupa cum mi-au sugerat ceid e la politie, ca sa se justifice apelul?
Răspunde
 18-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca ati citit pe internet "cand sa suni la 112" v-ati lamurit. Agentul constatator poate apela la ofiteri si subofiteri de politie, jandarmi sau gardieni publici, pentru a afla identitatea unei persoane care nu are actele la ea. In cazul dvs. apelul nu se justifica.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.