Forum avocaţi > Civil

Pensi urmasi minori si succesiune

21-08-2015
Vizitator
buna ziua,am divortat acum un an si mi s-au incredintat cei 2 minori rezultati din aceasta casatorie.s-a stabilit pensie alimentara dar nu am primit nimic si nici partaj nu am facut.acum o luna fostul sot a decedat.el avea o S.C. impreuna cu un frate al lui.mai avea bunuri gen tractoare,masini,utilaje constructii,care nu erau cumparate pe societate ci pe persoana fizica,pe numele fostului sot.de aceste bunuri acum se ocupa fostul cumnat,fratele decedatului incercand sa le faca pierdute sau vandute aiurea.il pot opri pe acest cumnat cumva legal sa mai risipeasca din aceste bunuri?pot mai face partaj acum dupa decesul fostului sot?dar pensie alimentara mai pot recupera,in cazul in care el nu a avut carte de munca dar a fost proprietarul societatii impreuna cu fratele sau?am o gramada de intrebari dar va sunt recunoscatoare daca imi raspundeti macar la acestea.multumesc anticipat.
Răspunde
 21-08-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Buna ziua
In primul rand, ar trebui sa dezbateti succesiunea dupa fostul sot, copii dumneavoastra fiind mostenitori.

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-08-2015
Vizitator
multumesc ca mi-ati raspuns,dar casa unde am locuit pana la divort este construita de noi dar pe numele parintilor lui,deoarece era terenul lor unde au avut ei casa batraneasca si fostul sot mai are 4 frati.nu stiu exact de unde sa incep si ce sa fac.
Răspunde
 21-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Va trebui sa consultati un avocat caruia sa ii descrieti toata situatia.

Primul pas este dezbaterea succesiunii cat mai curand. Se va informa notarul despre bunurile detinute de decedat, despre societatile la care era actionar. De vazut daca se mostenesc sau nu partile sociale conf actului constitutiv.

Fratele nu poate dispune de bunuri care nu sunt ale lui si daca o face exista sanctiuni.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-08-2015
Vizitator
multumesc mult,dar succesiunea pot sa o deschid fara acordul fratilor fostului sot?
Răspunde
 21-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
N au niciun drept succesoral fratii, doar copii dvs sunt mostenitorii tatalui lor si li se cuvine tot ceea ce detinea acesta la data decesului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-08-2015
Vizitator
succesiunea inseamna sa fie de acord sau am nevoie de semnaturi ceva din partea fratilor fostului sot?
Răspunde
 22-08-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Dupa cum v-au indicat si colegele mele , in cazul dvs vor veni in calitate de mostenitori la succesiunea ramasa de pe urma fostului sot copii acestuia.

Succesiunea se va dezbate in principu in fata unui notar public, acesta din urma va consemna deschiderea succesiunii, calitatea de mostenitori a copiilor si cotele ce le revin.

Pt a dezbate succesiunea nu aveti nevoie de consimtamantul celorlalte rude ale fostului soti. In fata notarului este indicat sa veniti cu dovezi ale bunurilor detinute de fostul sot ( dovezile pot lua forma contr. de vanzare-cumparare, certificat de la Registrul Comertului etc).

In cazul in care doriti asistenta si/sau reprezentare juridica de specialitate cu privire la situatia dvs ne puteti contacta la datele de mai jos in vederea programarii unei consultatii juridice.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 22-08-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Ps tinand cont de situatia prezentata este indicat sa incepeti cat mai curand demersurile privind dezbaterea succesiunii.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 22-08-2015
Vizitator
multumesc pt lamurire si da sigur o sa am nevoie de ajutorul dvs.insa la notar pt succesiune imi trebuiesc anumite acte doveditoare de bunuri ale fostului sot si eu nu detin nici un fel de act,doar hotararea de divort,deoarece toate actele bunurilor sunt la fratele fostului sot si nu pot intra in posesia lor.ce o sa fac?
Răspunde
 23-08-2015
Vizitator
mana este paralizata si nu are drpt la pensi lui tata
Răspunde
 23-08-2015
Vizitator
in rominia sotia nu are nimi dupa sot daca nu ma sta cu ia si el are toata pensia si femea o fost casatorita 40 si lui ii place vita
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.