Forum avocaţi > Civil

Executare silita a unui imobil cu renta viagera

23-08-2015
Vizitator
Buna ziua,
Am incheiat acum 4 ani cu matusa mea, un contract de vanzare cumparare cu renta viagera, cu inscriere in Cf. Intre timp, din cauza neplatii unor rate la banca, am ajuns sa fiu executat silit. Mi s-a comunicat ca mi se va executa jumatatea mea din acel apartament iar CF-ul are interdictie de vanzare in favoarea executorului. Nu am cum sa verific acest lucru, deoarece sunt plecat in strainate de 3 ani iar in discutiile mele cu executorul, mi-a spus ca nu exista alta varianta decat sa platesc, acea interdictie mentinandu-se pana la stingerea datoriei. Intre timp a aparut si cel de-al doilea executor care este o firma de colectare, care inca nu mi-a studiat dosarul atat de atent incat sa descopere acest apartament...suntem doar la nivelul de discutii si amenintari la Telefon.
Intrebarile mele sunt:
1. daca este posibila vanzare partii mele din apartament si ce pericol presupune pentru matusa mea?
2. Se poate alatura si cel de-al doilea executor la vanzarea partii mele din apartament?
3. In cazul firmei de colectare..poate face vre-un pas in vanzarea bunului fara acordul primului executor?
4. Se pune problema mansardarii blocului si este necesara si semnatura mea. Ce efect are acea interdictie(in caz ca exista) in inaintarea actelor pentru constructie, deoarece matusa mea nu stie de problemele acestea.
5. In caz ca tot ce mi s-a zis este adevarat...se poate remedia aceasta problema prin cedarea contractului catre o alta persoana?
Va multumesc anticipat si sper intr-un raspuns rapid deoarece de 2 saptamani nu mai reusesc sa inchid ochii.
Răspunde
 24-08-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
1. exista aceasta posibilitate, dar trebuie sa faceti contestatie la executare deoarece nu aveti un drept de proprietate deplin asupra imobilului.

2. da, se poate alatura.

3.teoretic : nu, dar practic: sunt nenumarate situatii de acest gen.

4. niciun efect

5. da, daca persoana respectiva accepta sa preia imobilul cu toate aceste probleme.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-08-2015
Vizitator
Car3men a scris pe 24-08-2015:
1. exista aceasta posibilitate, dar trebuie sa faceti contestatie la executare deoarece nu aveti un drept de proprietate deplin asupra imobilului.

2. da, se poate alatura.

3.teoretic : nu, dar practic: sunt nenumarate situatii de acest gen.

4. niciun efect

5. da, daca persoana respectiva accepta sa preia imobilul cu toate aceste probleme.

Va multumesc pentru promptitudine.
Aceasta contestatie unde se poate face si ce sansa de reusita as avea ca aceasta contestatie sa fie aprobata?

In momentul in care as vrea sa predau imobilul la altcineva , nu va deveni imobilul liber de sarcini, deoarece problema este la mine..nu la matusa mea?

Va multumesc inca odata
Răspunde
 26-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca se va incepe si a 2 a executare, veti putea fi executat silit pe acel apartament. Se va vinde la licitatie, la un pret mult scazut fata de nivelul pietii datorita uzufructului viager care tb respectat de eventualul cumparator.

Dvs sunteti inca proprietar, deci aveti toate drepturile si obligatiile decurgand din aceasta calitate. Momentan nu puteti insa dispune de bun daca s-a inscris in CF interdictia de vanzare.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.