Forum avocaţi > Civil

SCRISOARE DE INTIMPINARE

26-08-2015

Am primit de la tribunalul IASI,un comunicat pentu care trebuia sa fac o scrisoare de intimpinare in termen de 25 zile,dar nu eram in localitate si timpul a trecut.Este grav ce pot sa fac in aceste conditii?
Răspunde
 26-08-2015

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Fără a invoca articole din codul de procedură civilă, va raspund ca, sanctiunea pentru nerespectarea termenului de 25 de zile este decăderea din dreptul de a mai face aparari , adica propunere de probe, invoca exceptii, decât cele de ordine publică dacă legea nu prevede altfel. Dar chiar si in aceste condiții, veti putea cere instantei repunerea in termenul de a formula intampinare, daca lipsa d voastră de la domiciliu s a datorat unei situatii exceptionale ( ex. spitalizare etc.).

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-08-2015

Problema este ca sunteti decazut din dreptul de a mai propune probe in aparare.
Despre ce proces e vorba?
Răspunde
 27-08-2015

Buna ziua,avem de 30 de ani o bucata de pamant de 295 m patrati dat de primarie din anul 1985 pe care am construit o casa fara autorizatie in anul 2000 o asa zisa proprietara a facut fals in acte si a obtinut un titlu de proprietate care ulterior ia fost retras decisibil si irevocabil, din anul 2012 iar a dobandit alt titlu de proprietate care este autentic si ar demonstra ca e proprietara.Ne-a trimis o scrisoare ca are pretentia sa cumparam pamantul de la ea ceea ce suntem de acord dar precum am specificat nu am ajuns la timp pt a depune la curtea de apel acea scrisoare de intimpinare. Am platit impozit pe casa si teren si a platit si ea impozit pe tot terenul care il are in titlu e posibil asa ceva, suntem mai multe familii in situatia asta.Va multumesc frumos pt sfaturile pe care mi le dati.O zi placuta.
Răspunde
 30-08-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
.Art.208(2).NCPC.Sanctiunea nedepunerii intampinarii."Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si si de a invoca exceptii,in afara celor de ordine publica,daca legea nu prevede altfel."Faptul ca ati fost plecata din localitate si nu ati avut timp nu este un motiv care sa inlature aplicarea preved.de mai sus.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 30-08-2015

Daca are acte de proprietate puteti face actul de vanzare la notar si ar fi mai simplu.

Daca ati uzucapat insa trebuia facuta intampinare sau o cerere reconventionala daca ii negati dreptul de proprietate.
Uzucapiunea este insa destul de complicata si fara avocat angajat nu cred ca v-ati fi descurcat la proces.

Poate ca ar fi bine sa mergeti la avocat cu actele ca sa nu va pacaliti intr-o posibila operatiune juridica.
Răspunde
 01-09-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Intrucat ati introdus o actiune de uzucapiune, trebuia redactata intampinare.
Un proces ce are ca obiect uzucapiune necesita timp indelungat si probe de administrat.
Indicat este sa apelati la serviciile unui avocat pt a va reprezenta interesele in instanta.
Cu stima,

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.