|
26-08-2015 |
 | Gabriela Costea Vizitator |
| Buna ziua! Sunt unic mostenitor al unei batrane in varsta de 90 de ani, care este suspecta de mai bine de doi ani de dementa senila. Imi refuza orice ajutor si nu doreste sub nici o forma sa mearga la un medic specializat pentru tratament. In plus are nenumarate episoade de violenta si confuzitate atat in ceea ce priveste familia cat si straini. Doresc sa o internez intr.o institutie de specialitate pentru diagnosticare si tratament, insa refuza internarea si devine violenta. Care sunt demersurile legale pentru finalizarea acestei situatii?? va multumesc, o zi frumoasa! | |
|
|
|
26-08-2015 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Din punctul meu de vedere, o acțiune de punere sub interdicție ar putea fi admisibila in speta de mai sus. Obținând o sentința de admitere a cererii , prin care d voastră sa fiti desemnat tutore, ati putea ulterior sa o internati intr un centru de specialitate unde sa beneficieze de tratament si ingrijire adecvat pentru suferinta dumneaei. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-08-2015 |
| Fara consimtamant nu o puteti interna. Singura solutie este punerea sub interdictie.Avand sentinta si fiind desemnata tutore veti putea sa o internati pt a beneficia si de supraveghere adecvata si de tratament de specialitate. Sigur ca va fi pusa sub interduictie doar daca se constata ca nu are discernamant. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
28-08-2015 |
| Trebuie desfasurata procedura de punere sub interdictie a persoanei. Daca este violenta puteti chema salvarea in acele momente insa e posibil sa vina dupa foarte mult timp sau sa nu vina... Ar fi o posibilitate de internare in caz de violenta. | |
|
|
|
28-08-2015 |
| Buna ziua! FAra consimtamant nu veti putea sa o internati. Singura varianta este sa introduceti o actiune de punere sub interdicte a persoanei. Avand sentinta admisa, iar dvs. desemnat tutore veti putea sa o internati pt a putea beneficia de tratament adecvat si supraveghere. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-08-2015 |
| Persoana care nu are discernamantul necesar ptr.a se ingriji de interesele sale,din cauza alienatiei ori debilitatii mintale ,va fi pusa sub interdictie judecatoreasca.[Art164(1)NCC].Deasemenea,in caz de nevoie si pana la solutionarea cererii de punere sub interdictie judecatoreasca,instanta de tutela poate numi un curator special pentru ingrijirea si reprezentarea celui a carui interdicite a fost ceruta, precum si pentru administrarea bunurilor acestuia.[Art.167 NCC.] Solutionarea cererii de punere sub interdictie este de competenta instantei de tutela si de familie in a carei circumscriptie isi are domicliul sau resedinta persoana ocrotita[Art.114(1)NCPC] | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
18-11-2015 |
 | George vlaicu Vizitator |
| Buna ziua. Am o cumnata cu Parkinson in faza "mai"avansata. A inceput sa aiba halucinatii ziua si noaptea, adica vede persoane,care nu exista, dar nu este agresiva si, in rest, e normala. Fiul ei vrea s-o declare dementa si s-o interneze intr-un ospiciu (are relatii in domeniu) pentru a-i vinde casa. Se poate face ceva pentru a impiedica acest lucru? Multumesc | |
|
|
|
18-11-2015 |
| Daca expertiza medico legala stabileste ca nu are discernamant va putea fi pusa sub interdictie, indiferent daca membri ai familiei sunt sau nu de acord.Nu e obligatoriu sa fie internata, daca cineva din familie se ocupa de ingrijirea si supravegherea acesteia. Pentru vanzarea imobilului va avea nevoie de acordul instantei de tutela (in sensul ca este in interesul bolnavului aceasta vanzare). | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
19-11-2015 |
| Multumesc pentru raspuns, dar parca ati fi avocatul partii adverse! Eu tocmai asta v-am spus: prin internarea intr-un ospiciu 30zile, "tratarea" corespunzatoare cu tranchilizante si o "expertiza" facuta de medici prieteni, va asigur ca nici dumneavoastra n-ati iesi foarte bine cu sanatatea mentala. Eu va intrebasem daca se poate opri o astfel de evolutie a evenimentelor! | |
|
|
|
19-11-2015 |
| George Vlaicu a scris pe 18-11-2015: Buna ziua. Am o cumnata cu Parkinson in faza "mai"avansata. A inceput sa aiba halucinatii ziua si noaptea, adica vede persoane,care nu exista, dar nu este agresiva si, in rest, e normala. Fiul ei vrea s-o declare dementa si s-o interneze intr-un ospiciu (are relatii in domeniu) pentru a-i vinde casa. Se poate face ceva pentru a impiedica acest lucru? Multumesc Nu se intelege clar, ce doriti sa "impiedicati" ? - "fiul ei vrea s-o declare dementa si s-o interneze intr-un ospiciu" ... acest lucru doriti sa impiedicati ? sau: - " pentru a-i vinde casa" ... doriti "impiedicarea" vinderii casei ?? | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
19-11-2015 |
| Multumesc de raspuns. E vorba de prima actiune: impiedicarea internarii unei persoane care nu este dementa intr-un ospiciu din care sa nu poata iesi. Nu am interese materiale in caz. V-am spus de casa doamnei doar pentru a va arata mobilul faptei respective! | |
|
|
|
19-11-2015 |
| Daca cautati raspunsuri pertinente si pe placul dvs poate ar trebui sa achitati o consultanta juridica si asa nu va veti mai permite sa faceti afirmatii injurioase si sa jigniti persoane care va ofera benevol un raspuns. Mult succes in demersul dvs dezinteresat. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
01-12-2015 |
 | Orlandita
|
| in aceasi situaatie as fi si eu,o bunica de 80 de ani ,violenta,care ameninta,injura,distruge ,alerga copii cu toporul,ii bate,...ce as putea cere ?in instanta?interdictia?dar daca cer asa ceva ce acte imi sunt necesare?am inteles ca imi trebuie "la activ"si plangeri pe la politie,si martori?martori suntem noi,cei din familie care suntem terorizati de ea...asta "se pune "in instanta?am si inregistrari si filmari sunt acceptate?am inteles de mai sus ca sunat la 112 ?dar cine o poate obilga in momentele alea,si nu doar atunci sa se urce si s o duca?cum sa procedez ca m a terorizat... | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |