Forum avocaţi > Civil

Anulare procura falsa din 1980 + acte subsecvente

05-07-2013

Buna ziua
Speta este urmatoarea: In 1976 printr-un act de vazare-cumparare a unui imobil, tatal meu a cumparat nuda proprietate iar bunica (care este casatorita cu bunicul) a cumparat uzufructul. In 1980 sa facut o procura falsificata {nesemnata de tatal meu si pe avers era trecut la buletin seria si anul 1966 (adica era trecut buletinul de pe actul din 1976; si stiu ca valabilitatea buletinului era de zece ani)} prin care tatal meu chipurile il imputernicea pe un cumnat de-al lui sa vanda nuda proprietate bunicilor. La o perioada de 21 de zile cumnatul tatalui meu ii vinde bunicului nuda proprietate. In 1985 moare bunicul , iar in 1986 se face certificat de mostenitor in care copii renunta la succesiune, iar bunici ii revine in totalitate imobilul. In 2011 moare si bunica iar de atunci nu sa facut nici o succesiune. La punerea in vorba a unei succesiuni, fratele si surorile tatalui meu doresc bani pentru a lasa casa tatalui meu [cu toate ca in intervalul din 2001-2013 tatal meu a investit diverse (centrala, calorifere, termopane, gresie, acoperis tabla etc) binenteles nu mai are acte de la toate].
Care ar fi varianta optima (durata/pret):
1. sa merg pe anulare absoluta inscris oficial si acte subsecvente
2. sau tatal meu sa invoce renuntarea celorlalti mostenitori la succesiune, prin faptul ca nu au acceptat-o nici expres si nici tacit in termenul de optiune succesorala (tatal meu a platit impozit )
3 Tatal sa formuleze o actiune in contradictoriu cu ceilalti frati pentru a a obtine o recunoastere a calitatii sale de unic mostenitor.
4. uzucapiune ( din 2011 majoritatea fratilor locuiesc in acelasi judet, mai putin o sora care locuieste in alt judet, si o alta sora care este plecat de vreo 3-4 ani din judet in strainatate)
5. procedura administrativa
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.