Forum avocaţi > Civil

Ipoteca pe imobil dupa angajare in Israel

29-08-2015
Vizitator
Buna ziua, v-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta cu un sfat.
In anul 2000 am plecat la munca in Israel printr-o firma, si am fost nevoit sa fac o ipoteca in favoarea lor pe o proprietate a bunicului (teren + casa). Pot cere instantei radierea ipotecii considerand ca firma nu a facut nici o solicitare de atunci asupra bunului ipotecat? Poate fi considerata prescrisa ipoteca?
Multumesc din suflet, o zi frumoasa.
Răspunde
 29-08-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ipoteca nu se prescrie.
Dar, se poate cere radierea ei, daca au incetat motivele ce au determinat instituirea ipotecii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-08-2015
Vizitator
Multumesc mult pentru promptitudine, nu ma asteptam :)

Cand specificati "motivele ce au determinat instituirea ipotecii" sa inteleg ca va referiti la contractul de munca care a expirat ? (in 2002 cred, era pe 2 ani)

Cu stima, Pavel
Răspunde
 29-08-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, daca acela a stat la baza inscrierii ipotecii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2015

Analizati contractul si adresati o cerere la Biroul de Carte Funciara.
Ei va vor raspunde in scris.

Nu am inteles cu ce va deranjeaza acea ipoteca daca lucrati la ei in continuare.
Răspunde
 31-08-2015
Vizitator
Cer scuze daca raspund a doua oara la mesaj, nu cred ca s-a trimis initial.

Este putin mai complicat.

Eu nu mai lucrez la firma din 2000, cand am plecat de la ei datorita conditiilor inumane in care am fost cazati si tratati acolo. In consecinta nu am respectat contractual de munca (facut pe 2 ani). In actul de ipoteca se prevede obligativitatea platii a unei sume de $5000 daca nu respect conditiile contractuale, iar imobilul ipotecat reprezinta grantia acestei sume.
O ruda doreste acum sa cumpere terenul dar Biroul local de Carte Funciara solicita radierea ipotecii in prima instanta.
In conditiile in care suma respectiva nu a fost niciodata revendicata, banuiesc ca se poate considera prescrisa iar ipoteca asociata acesteia devine nula si se poate cere radierea ei in instanta.

Multumesc mult, Pavel
Răspunde
 03-09-2015
Vizitator
V-as fi foarte recunoscator daca puteti sa-mi confirmati cele relatate mai sus. Multumesc anticipat, Pavel
Răspunde
 25-06-2018
Vizitator
Cel mai simplu mod de a scăpa de ipotecă este sa te înțelegi direct cu firma respectivă, asa am reușit sa radiez ipoteca din cartea funciara în doua săptămâni.
Răspunde
 26-06-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Pavel a scris pe 31-08-2015:
Cer scuze daca raspund a doua oara la mesaj, nu cred ca s-a trimis initial.

Este putin mai complicat.

Eu nu mai lucrez la firma din 2000, cand am plecat de la ei datorita conditiilor inumane in care am fost cazati si tratati acolo. In consecinta nu am respectat contractual de munca (facut pe 2 ani). In actul de ipoteca se prevede obligativitatea platii a unei sume de $5000 daca nu respect conditiile contractuale, iar imobilul ipotecat reprezinta grantia acestei sume.
O ruda doreste acum sa cumpere terenul dar Biroul local de Carte Funciara solicita radierea ipotecii in prima instanta.
In conditiile in care suma respectiva nu a fost niciodata revendicata, banuiesc ca se poate considera prescrisa iar ipoteca asociata acesteia devine nula si se poate cere radierea ei in instanta.

Multumesc mult, Pavel

Buna ziua,

Daca nu puteti obtine o declaratie notarila din partea firmei respective prin care sa spuna ca sunt de acord cu radierea ipotecii, singura solutie o reprezinta o actiune in instanta pentru radierea ipotecii.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.