Forum avocaţi > Civil

Sora vrea sa atace contractul de donatie

30-08-2015
Vizitator
Buna ziua. Am cumparat un apartament pe care proprietara l a obținut prin act de Donație de la mama ei. Proprietara mai are o sora cu care am aflat ulterior ca are conflicte grave si vrea sa atace aceasta donatie. Mama lor încă trăiește. Eu nu am știut de aceasta situație. Am cumparat oneros si am fost de buna credință. Abia la câteva luni am aflat de aceasta situație de la vecini. Pot pierde apartamentul? Sa-l vând sau ce sa fac? Sunt tare speriat de pierderea a o groaza de bani doar pt faptul ca n-am știut ce presupune donația. Va mulțumesc!
Răspunde
 30-08-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Actul de donatie va putea atacat numai dupa decesul donatorului.

Se pune problema daca donatia a fost cu scutire de raport sau nu.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2015

Ca sa nu mai fiti speriat mergeti cu actele la avocat pentru a fi analizate si sa va lamuriti.
Astfel de procese se judeca pe baza de acte si nu pe vorbe.

De principiu, pare sa fie in regula situatia dar doar atat se poate spune fara a fi vazute actele de avocat.
Răspunde
 30-08-2015
Vizitator
In contractul de donatie, care este de fapt un duplicat, scrie că: " eu, donatoare ...... Am luat la cunoștință Dispozițiile art 1088 codul civil cu privire la întinderea rezervei succesorale a moștenitorilor si fac prezenta Donație cu scutire de raport. Nu scrie nimic de vreo obligație de întreținere sau ceva de acest gen. Ce ma sfatuiti. Am înțeles ca sora proprietarei a fost evacuată si sta in chirie acum si sigur va acționa in instanța dar probabil ca așteaptă decesul mamei sa poată acționa. Ce ma sfatuiti? Eu ma gândeam sa l vad, dar l am luat de câteva luni si am investit in el. O sa pierd bani cu agențiile si taxele. Ce sa fac?
Răspunde
 30-08-2015
Vizitator
Mai bine mergeti la autoritatea tutelara mai intai.
La avocat va costa bani si e foarte posibil sa nu reusiti nimic.

Nu cred ca puteti rezolva problema cum vreti in sensul de a deschide dvs. divortul in locul lui.
Si prezenta lui este obligatorie la judecata...
Vorbiti cu elnsa deschida procesul.
Răspunde
 31-08-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Sonia a scris pe 30-08-2015:
In contractul de donatie, care este de fapt un duplicat, scrie că: " eu, donatoare ...... Am luat la cunoștință Dispozițiile art 1088 codul civil cu privire la întinderea rezervei succesorale a moștenitorilor si fac prezenta Donație cu scutire de raport. Nu scrie nimic de vreo obligație de întreținere sau ceva de acest gen. Ce ma sfatuiti. Am înțeles ca sora proprietarei a fost evacuată si sta in chirie acum si sigur va acționa in instanța dar probabil ca așteaptă decesul mamei sa poată acționa. Ce ma sfatuiti? Eu ma gândeam sa l vad, dar l am luat de câteva luni si am investit in el. O sa pierd bani cu agențiile si taxele. Ce sa fac?

Eu zic sa asteptati sa nu il vindeti.
Nu aveti de unde sa stiti ce se va intampla.
La acest moment procedati ca in povestea lui Creanga cu drobul de sare...

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu aveti de ce sa vindeti imobilul.

Atacarea unui astfel de act presupune un proces in instanta care nu este deloc usor si este si foarte costisitor.

Dupa dceesul mamai va putea ataca sora acest act fie pt nulitatte absoluta care trebuie sa existe la momentul incheierii actului, fie pt incalcarea rezervei.

Actul poate fi sau nu anulat, anularea poate fi totala sau partiala in masura intregirii rezervei, dar dvs - cumparator de bun acredinta - nu veti fi afectata. Bunul se aduce ca valoare la masa succesorala si nu fizic.

Consultati un avocat care sa va detalieze toate aceste situatii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2015
Vizitator
Din tot ce am studiat pana acum, d na av Gerber are cea mai detaliata si justa explicație. Trebuie sa ajung la dv, d na av, sa ma lămuriți mai bine. Mulțumesc tuturor pt timpul acordat si dovada de profesionalism data.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.