Forum avocaţi > Civil

Act de intabulare fara act de proprietate

30-08-2015
Vizitator
buna seara,multumesc pt toate lamuririle date,dar mai am o intrebare:fostul sot a cumparat un teren,eu sunt divortata de el,avem 2 copii minori care sunt la mine,el,fostul sot a decedat si eu am actul doar de intabulare al terenului.de unde as putea lua copie dupa actul de proprietate/donatie/ca asa a fost cumparat terenul cu act de donatie/ si daca e legal sa detin eu acel teren pana la majoratul copiilor,terenul fiind cumparat de el dupa divort si in cazul in care el mai are frati,are cineva dreptul la acel teren?va rog sa ma indrumati de unde sa iau copie dupa act deoarece originalul nu stiu unde este.va multumesc anticipat!
Răspunde
 31-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Terenul a fost cumparat prin act notarial, dar este putin probabil ca notarul in cauza sa vi-l elibereze avand in vedere ca ati divortat.Mai puteti incerca la oficiul de cadastru.
Dupa decesul fostului sot, posibil ca familia sa fi dezbaut succesiunea, caz in care bunurile dobandite de sot au trecut in proprietatea rudelor. Sau poate a lasat un testament in favoarea copiilor.Va puteti interesa la un notar, pentru ca exista o baza comuna de date si oricare notar poate afla ce s-a intamplat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2015
Vizitator
multumesc frumos pt raspuns,dar succesiunea nu s-a dezbatut si nici testament copiilor nu a lasat fostul sot.inseamna ca nu pot intra in posesia actului de proprietate.o sa incerc la un notar.multumesc
Răspunde
 31-08-2015

Descendentii daca vor locui acolo veti locui cu ei.
Ei fiind proprietari veti locui cu ei daca va accepta.
Trebuie insa dezbatuta mostenirea ca sa fie proprietari.
Răspunde
 31-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Copii dvs sunt mostenitorii tatalui lor si inlatura de la mostenire atat colateralii (frati/surori ale tatalui) cat si ascendentii (parintii).

Ceea ce aveti de facut este sa dezbateti succesiunea, veti fi numita curaor provizoriu si veti administra in calitatea dvs de reprezentant legal bunurile copiilor pana la majorat.

Luati legatura cu un notar care sa va spuna de ce acte este nevoie pentru succesiune.

De acest bun veti putea dispune doar cu acordul instantei de tutela.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.