Forum avocaţi > Civil

Nu pot merge la Consulat pentru declaratia de optiune succesorala in termenul de 1 an

31-08-2015
Vizitator
Sint un cetatean american de origine romana (in prezent fara cetatenie romana).

Rudele din Romania m-au informat ca atunci cind s-au prezentat la un notar in Ploiesti in iulie 2015 pentru executarea unei succesiuni rezultate din decesul unei verisoare (deces produs in noiembrie 2014) una dintre martore m-a indicat si pe mine drept succesibil.

Cum nu eram pe lista notarului, acesta a intrerupt procedura pina la aflarea (in mod legal a) dorintei mele (acceptare/renuntare) in aceasta speta.

Nu pot sa merg la Consulatul Roman din Washington sa-mi exprim optiunea in termenul legal de un an, care expira in noiembrie 2015.

Ce se va intimpla in acesta situatie cu procesul de succesiune?
Răspunde
 31-08-2015
Vizitator
Daca nu sunteti cetatean roman, este putin probabil ca Sectia Consulara sa va poata face oricum declaratia.
Este recomandat totusi sa dati declaratia de acceptare a mostenirii pentru ca altfel puteti fi prezumat renuntator in baza art. 1112 din Codul Civi.
Puteti face declaratia si pe plan local in USA dar am citit pe site-ul unui notariat ca trebuie respectata "forma autentica locala", adica sa faceti declaratia la institutia care face in mod normal astfel de declaratii in USA (din cate am inteles AVOCATUL, si in unele cazuri in functie de stat este necesara si interventia NOTARULUI PUBLIC pe langa avocat) Dupa care va trebui apostilata, tradusa si inscrisa in registrul RNNEOS declaratia.
Răspunde
 31-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Aveti sau nu calitate de mostenitor in raport de verisoara dvs ? Pt ca daca nu aveti degeaba dati declaratie de acceptare.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2015
Vizitator
Multumesc mult pentru raspunsul prompt si la obiect.

Ce-mi spuneti este si sugestia oblica a domnului avocat (in Texas) Nelu Prodan, pe care l-am abordat initial in calitatea d-sale de consul onorific al Romaniei in zona Dallas/Fort Worth. Singura intrebare ar mai fi: Poate el, ca cetatean roman si avocat in Texas, sa prepare documentul de acceptare a succesiunii direct in limba romana? S-ar evita astfel, sper eu, obligatia unei traduceri si (mai putin probabil) unei apostilari.

O alta cale de atac ar putea fi urmatoarea: cum eu am aflat numai in iulie 2015 de calitatea mea de mostenitor legal si cum o sa merg personal n Romania in mai\iunie 2016, pot sa scriu notarului din Ploiesti care se ocupa de caz si sa solicit extinderea termenului de a-mi exercita optinea pina in iulie 2016?
Răspunde
 31-08-2015
Vizitator
Da, potrivit notarului din Ploiesti care se ocupa de caz (daca nu ar fost asa nu ar fi intrerupt procesul succesoral pina la aflarea dorintei mele).

Multumesc.
Răspunde
 31-08-2015

Nicolae Anghel a scris pe 31-08-2015:
Sint un cetatean american de origine romana (in prezent fara cetatenie romana).

Rudele din Romania m-au informat ca atunci cind s-au prezentat la un notar in Ploiesti in iulie 2015 pentru executarea unei succesiuni rezultate din decesul unei verisoare (deces produs in noiembrie 2014) una dintre martore m-a indicat si pe mine drept succesibil.

Cum nu eram pe lista notarului, acesta a intrerupt procedura pina la aflarea (in mod legal a) dorintei mele (acceptare/renuntare) in aceasta speta.

Nu pot sa merg la Consulatul Roman din Washington sa-mi exprim optiunea in termenul legal de un an, care expira in noiembrie 2015.

Ce se va intimpla in acesta situatie cu procesul de succesiune?

Ce se va intimpla in acesta situatie cu procesul de succesiune? [/quote]

Vor deschide proces si veti fi obligat la cheltuieli de judecata daca va inlatura de la mostenire.

Veti fi obligat si la cheltuieli de judecata.
Daca nu stiu sa se judece veti ramane mostenitor.
Majoritatea nu stiu sa se judece in astfel de procese.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.