|
01-09-2015 |
 | Gutoaia lenuta Vizitator |
| Detin un imobil cu habitatie viagera pentru fratele meu.Acesta nu mai locuieste de 15 in tara .Imobilul sa autodemolat eu nu stiu adresa lui ,astfel nu am cum sal contactez,ce pot face eu in aceasta situatie eu ,cum pot sa ridic clauza de habitatie viagera ? As vrea sa obtin autorizatie de demolare sau posibilitatea sa il vind. | |
|
|
|
01-09-2015 |
| Buna-ziua, In cazul dvs conteaza foarte mult ce prevad clauzele contractuale din contractul in baza caruia s-a constituit dreptul de abitatie al fratelui dvs. Ca regula generala, dreptul de abitatie poate inceta de exemplu prin renuntarea la acesta de catre titular (vb de o renuntare expresa) sau prin neuzul acestuia pe o perioada de cel putin 10 ani. Totodata, daca imobilul s-a autodemolat atunci exista o procedura speciala prin care acesta trebuie scos din evidentele fiscale ale directiei locale de taxesi impozite, respectiv pe baza de nota de constatare. In caz contrar veti plati in continuare impozit si pe imobil (casa), desi aceasta nu mai exista, iar terenul va figura in continuare in evidentele oficiale cu casa. Daca doriti o consultatie completa in baza documentelor si a tuturor informatiilor pe care le aveti ne puteti contacta l adatele de mai jos. | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
02-09-2015 |
| La o prima vedere se pare ca nu puteti face nimic fara acordul lui. Pentru a se cauta solutii juridice trebuie analizate actele de avocat si de abia apoi veti putea afla. Fara a se vedea actele se pare ca nu aveti ce sa faceti. | |
|
|
|
12-07-2018 |
 | Catalin Vizitator |
| Cum se poate renunta la dreptul de habitatie viagera fara a mai trece prin notariat? | |
|
|
|
13-07-2018 |
| Catalin a scris pe 12-07-2018: Cum se poate renunta la dreptul de habitatie viagera fara a mai trece prin notariat? ... treceti pe la instanta, daca pe la notariat nu vreti! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-07-2018 |
 | Catalin Vizitator |
| De la Politie,mai exact spclep, ni s-a spus sa mergem la ocpi pentru a-i scoate din cartea funciara pe parinti. Mentionez ca acestia mai detin un imobil in care locuiesc. Clauza de abitatie viagera am introdus-o la indemnul notarului care ne-a spus ca vom plati mai putin. Parintii nostrii oricum stau cu noi pentru a ne ajuta cu copiii. Problema este ca trebuie sa-i taram peste tot fiind necesara semnatura lor. | |
|
|
|
13-07-2018 |
| Catalin a scris pe 13-07-2018: De la Politie,mai exact spclep, ni s-a spus sa mergem la ocpi pentru a-i scoate din cartea funciara pe parinti. Mentionez ca acestia mai detin un imobil in care locuiesc. Clauza de abitatie viagera am introdus-o la indemnul notarului care ne-a spus ca vom plati mai putin. Parintii nostrii oricum stau cu noi pentru a ne ajuta cu copiii. Problema este ca trebuie sa-i taram peste tot fiind necesara semnatura lor. Părinții să dea o declarație de renunțare la dreptul de abitație viageră, declarație cu care vă veți duce la OCPI. Declarația se poate da la orice notar public. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-10-2019 |
 | Robe musu Vizitator |
| Cum a-și putea cere respingerea dreptului de habitație viageră a părinților mei? Tatăl și mama mea fac mult scandal Și mă terorizează psihic pe mine și copilul meu de 9 anișori.Chiar ne-a și bătut pe amindoua. Eu am cumpărat casa care a și fost construită pe banii mei in anul 2006 cu act notarial. A-și vrea să li se ia dreptul de habitație viageră,tatăl meu a avut de curind și un ordin de protecție pt că ma bătut pe mine și fiul meu și am avut probleme de origine violență domestică din anul 2016.Va rog să îmi răspundeți eu cu copilul meu trăim terorizați bătuți și amenințați | |
|
|
|
08-10-2019 |
| Robe Musu a scris pe 08-10-2019: Cum a-și putea cere respingerea dreptului de habitație viageră a părinților mei? Tatăl și mama mea fac mult scandal Și mă terorizează psihic pe mine și copilul meu de 9 anișori.Chiar ne-a și bătut pe amindoua. Eu am cumpărat casa care a și fost construită pe banii mei in anul 2006 cu act notarial. A-și vrea să li se ia dreptul de habitație viageră,tatăl meu a avut de curind și un ordin de protecție pt că ma bătut pe mine și fiul meu și am avut probleme de origine violență domestică din anul 2016.Va rog să îmi răspundeți eu cu copilul meu trăim terorizați bătuți și amenințați În mod normal pentru astfel de situații s-ar putea cere și obține revocarea dreptului de habitație viageră. Însă este dificil de admis dacă părinții dvs nu au altă locuință sau dacă nu au resurse bănești pentru a-și închiria o locuință. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
09-10-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Robe Musu a scris pe 08-10-2019: Cum a-și putea cere respingerea dreptului de habitație viageră a părinților mei? Tatăl și mama mea fac mult scandal Și mă terorizează psihic pe mine și copilul meu de 9 anișori.Chiar ne-a și bătut pe amindoua. Eu am cumpărat casa care a și fost construită pe banii mei in anul 2006 cu act notarial. A-și vrea să li se ia dreptul de habitație viageră,tatăl meu a avut de curind și un ordin de protecție pt că ma bătut pe mine și fiul meu și am avut probleme de origine violență domestică din anul 2016.Va rog să îmi răspundeți eu cu copilul meu trăim terorizați bătuți și amenințați In situatia in care ati fost agresata fizic de parintii dvs, puteti formula o plangere penala si puteti solicita emiterea unui ordin de protectie si evacuarea provizorie a acestora din imobil. Ulterior puteti solicita revocarea sau anularea contractului prin care s-a dispus habitatia viagera. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-12-2020 |
 | Dana banica Vizitator |
| Sinteti proprietar, ce nu înțelegeți? | |
|
|
|
|
|