Forum avocaţi > Civil

Timbrul de mediu

02-09-2015
Bucuresti
0745152030
dinumarcel@yahoo.com
Buna ziua,
Am achizitionat o masina second (fabricatie in 2010) in luna Iulie 2015. Masina a fost adusa din germania si a fost fost inmatriculata acolo prima data. Am inmatriculat-o ocazie cu care a trebuit sa platesc timbrul de mediu (3077RON). M-am bucurat cand a aparut aceasta OG 40/2015 si in 01-09-2015 am fost la Adm Financiara cu cerere de recuperare a acestei sume (timbru de mediu). Spre surprinderea mea mi s-a spus ca OG40/2015 se refera la alte taxe platite (taxe speciale, taxe de poluare etc) dar nu si la timbrul de mediu. Am zis ca singura cale ramane actiunea in instanta dar o persoana care era la rand in urma mea mi-a zis ca tocmai obtinuse o sentinta negativa de la instanta si ca nu sunt sanse nici in instanta (ori avocatul acestei persoane nu o reprezentase correct in justitie). Va rog sa-mi spuneti cum prevede legea: se poate recupera in instant aceasta valoare a timbrului de mediu sau banii sunt pierduti si nu mai exista nici-o sansa? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 02-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ordoanta la care faceti referire se aplica exclusiv persoanelor care au achizitionat autoturisme in perioada 2007-martie 2013 perioada in care statul a aplicat succesiv taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare si taxa pentru emisiile poluante. Taxa de mediu este o alta taxa care este si ramane in vigoare, astfel ca persoanele care au platit aceasta taxa din partie 2013 si pana in prezent nu pot solicita restituirea.
Deci nu va incadrati la restituire, atat datorita anului de cumparare cat si a felului taxei.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.