Forum avocaţi > Civil

Acte adoptie in familie

04-09-2015
Vizitator
Buna ziua . Pregatesc actele pt o adoptie si m-am cam impotmolit , mentionez ca am o fetita care nu a fost recunoscuta de tatal biologic si am trecuto pe numele meu , la tata are liniuta . Acum fiind casatorita vrem sa trecem si fata pe numele sotului si am inceput sa strangem actele necesare pt a le depune la tribunal dar pt fetita imi trebuie nu stiu ce certificat medical ca este clinic sanatoasa , dar nu de la medicul de fam. si nu stiu unde sa ma duc , cum sa procedez , va rog ma puteti ajuta cu informatii ???
Răspunde
 07-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Procedura adoptiei este complexa tinand cont de faptul ca in urma definitivarii sale copilul va rupe orice legatura de rudenie civila cu familia celuilalt parinte (in fata legii nu vor mai fi rude) si va dobandi relatii de rudenie civila cu noul parinte si rudele sale.

Conform legii acel certificat medical este eliberat de către unităţi publice nominalizate de către direcţia de sănătate publică, de exemplu in Bucuresti in fiecare sector a fost nominalizata ca regula o unitate sanitara care se ocupa cu eliberarea acestui certificat.

Totodata, pe langa aceste inscrisuri mai sunt necesare alte documente , in copii conforme, in original (cazierul judiciar al adoptatorului) sau in copii legalizate (de exemplu certificatul dvs de casatorie).

In cazul in care doriti asistenta sau reprezentare juridical de specialitate in demersul dvs, inclusiv in ceea ce priveste pregatirea dosarului de adoptie, redactarea cererii de adoptie si asistenta in fata instantei, ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 09-09-2015
Vizitator
Vă mulțumesc pentru răspuns, dar as mai avea o întrebare : Noi stăm în Clinceni Ilfov anul trecut am reușit să ne luăm o casă ,dar domiciliul este pe Teleorman însă avem viza de reședință . Întrebarea mea este se poate ca adopția sa se facă la tribunalul din cornetu fără sa trebuiască să schimbam buletinele, este suficienta viza aceea. Încă o data va mulțumesc pentru timpul acordat !!!
Răspunde
 09-09-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
In Cornetu este judecatorie, nu tribunal. Tribunalul Ilfov este in Buftea. Competenta teritoriala se stabileste dupa domiciliul adoptatului, asa incat cred ca veti reusi sa obtineti incuviintarea adoptiei aici. Oricum, in cel mai rau caz vi se declina dosarul la Alexandria.

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.