Forum avocaţi > Civil

Amenda RATB abuziva

04-09-2015

Buna ziua,

As dori daca se poate un sfat in legatura cu o amemnda primita azi de la un controlor RATB care nu numai ca nu este justificata dar implica si abuz verbal si intimidare.

Pe scurt, pe linia care o folosesc de 5 ani sa ajung la munca (36) se fac unele lucrari de consolidare si RATB a comunicat online in Iulie ca tramvaiul 36 va fi deviat si inlocuit de autobuzul 614 care circula pe aceeasi linie pana la statia Republica.

Eu am abonament pe linia 36 de 5 ani, incarcat si legal, pe data de 3 septembrie am fost legitimata de catre un controlor mi-a cerut abonamentul l-a verificat si atat nici nu avea ce sa nu fie in ordine. Pe data de 4 septembrie, azi am fost din nou legitimata de catre alti controlori care mi-au spus ca abonamentul meu nu este valabil pe 614 pentru ca eu am dor pe linia 36 - cele 5 statii pe care le pracurg zilnic sunt ruta 36 adica cele doua au ruta comuna.

Conform legii, daca doua tramvaie sau autobuze au ruta comuna este valabil abonamentul pe oricare dintre cele doua rute, am mers de multe ori cu alte tramvaie care circula pe aceeasi ruta.

Mi s-a cerut buletinul dupa ce usile autobuzului au fost inchise la Republica unde este capat de linie, m-au amenintat ca ma duc la jandarmerie am fost pusa intr-o situatie in care ma simteam incoltita si in pericol. "Domnul" in cauza mi-a spus ca daca ii dau 50 de ron valoarea unui abonament pe toate liniile imi anuleaza procesul verbal, cand nu am fost deacord am fost nevoita sa semnez procesul verbal fiind singura solutie pentru situatia in care ma aflam.

Mi se pare abuziv si incredibil sa iau amenda in conditiile in care am abonament la zi si am dovezi clare ca nu am gresit cu nimic.

Am facut sesizare la RATB si la ANPC, nu voi plati aceasta amenda si as dori daca se poate sa imi dati un sfat cu ce anume ar trebui sa fac in aceasta situatie daca pot da in judecata acest individ sau RATB pentru aceasta fapta?

Multumesc,
Andrea
Răspunde
 04-09-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Plangere impotriva procesului verbal in instanta, nu numai sesizari la RATB si ANPC.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2015

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns, am facut cateva investigatii am inteles ca am 15 zile de la data inmanarii procesului verbal sa il contest la judecatoria de care apartin, am descarcat modelul de cotestatie si am inteles ca trebuie sa il fac in cel putin 4 exemplare.

Ce as ruga sa imi spuneti daca este posibil, ce anume imi mai trebuie la ceast dosar?
Cum anume se depune aceasta contestatie?
Am inteles ca se poate mentiona sa se judece in lipsa cazul? pentru ca eu nu prea am timp sa plec de la servici.

Multumesc pentru ajutor.

Andrea
Răspunde
 06-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ca acte, procesul-verbal in original, copie de pe CI. Da, in baza art,411, alin.1 pct.2 Cod procedura civila se poate solicita judecarea in lipsa.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-12-2015

Buna ziua,

Am primit raspuns de la RATB o Intampinare prin care sunt acuzata ca cererea mea de anulare a amenzii este nefondata si judecatoria imi cere din nou acte doveditoare in tremen de 10 zile.

In acest caz de ce mi se mai cer documentele odata eu deja le-am depus la judecatorie, trebuie sa fac alta cerere sau o anexa macar pentru ca in aceal document sunt acuze care nu sunt fondate.

Va multumesc,
Andrea
Răspunde
 07-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Trebuie trimis un Raspuns la intampinare, respectiv pozitia dvs. fata de sustinerile RATB-ului.Sigur judecatoria va cere alte acte doveditoare sau doar raspunsul la intampinare? Sigur nu. Deci trimiteti Raspunsul si, daca este cazul, si alte acte-doar daca mai sunt altele care sa sustina punctul dvs. de vedere. Normal ca RATB-ul sustine ca respectiva contestatie este nefodata, ce altceva sa sustina, ca doar ei au dat amenda...Este o formulare clasica.Nu va faceti probleme si aratati ce si cum s-a intamplat si ce considerati ca a gresit RATB-ul atunci cand v-a amendat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-12-2015
Vizitator
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul rapid,

Mi se spune sa depun raspuns la intampinare in termen de 10 zile si sa inscrisuri doveditoare in mai multe exemplare, presupun ca asta inseamna raspuns la intampinare.

O sa formulez un raspuns si sper sa fie deajuns, eu nu vreau sa dau in judecata RATB vreau doar sa nu platesc acea amenda care nu a fost fondata desi ei sustin ca este.

O seara buna,
Andrea
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.