Forum avocaţi > Civil

Neplata pensiei alimentare

04-09-2015
Piatra-Neamt

levarda.lucian@yahoo.com
Buna ziua, ma numesc Lucian, am varsta de 19 ani. Parintii mei sunt despartiti de aproximativ 10 ani, am fost incredintat bunicilor materni, tutorele legal fiind bunica mea. Ambii parinti sunt plecati in Italia. Problema vine din partea tatalui meu care dupa divort a fost obligat sa plateasca o pensie alimentara, nu stiu exact suma dar nu cred ca asta conteaza. Ideea este ca nu s-a achitat de aceasta obligatie niciodata. Singurele beneficii financiare venite din partea lui au fost cateva sume, nesemnificative venite cel mult de 2 ori pe an. Tin sa mentionez ca nu arata niciun fel de interes, incerc sa il contactez, nu raspunde, isi inchide telefonul, respinge apelurile. Rareori raspunde si atunci se scuza ca are treaba si mereu face promisiuni ca ma suna in scurt timp dar desigur acele apeluri nu mai vin. Nimeni din familia mea nu a pus accent pe faptul ca el nu isi achita datoriile fata de mine pana acum, bunica si mama m-au intretinut din toate punctele de vedere pana acum. In iarna anului trecut am fost in vizita la mama si am aflat ca locuieste in apropiere asa ca l-am sunat, necunoscand numarul de Italia a raspuns asa ca nu a mai avut de ales, mi-a spus unde sta si in aceeasi seara am mers sa il vizitez, din pacate l-am gasit intr-o stare avansata de ebrietate, am asteptat pana a 2-a zi sa vorbesc cu el cand am mers si i-am facut o vizita la locul de munca. Acolo, surpriza, la ora 12 era la fel de beat ca si in ziua precedenta. Am incercat sa port o conversatie cu el dar din pacate am vorbit mai mult singur. I-am explicat ca nu ma intereseaza neaparat banii lui, pot intelege ca nu ii merge nici lui bine dar am pretentia sa imi raspunda la telefoane, sa sune si el ocazional, sa se comporte ca atare. Pe atunci a facut tot felul de promisiuni ca o sa ma ajute si financiar si ca o sa fie aproape si toate cele bune, asta nu s-a intamplat, nimic nu s-a schimbat in comportamentul lui.
Vreau sa stiu daca pot face ceva in instanta, vreau sa plateasca pentru ceea ce a facut si modul in care s-a comportat. Vreau sa stiu daca faptul ca acum sunt major influenteaza in vreun fel in instanta. Daca se poate face ceva as dori sa imi spuneti de unde sa incep, ce documente sunt necesare si unde trebuie sa merg.

Va multumesc anticipat.
Răspunde
 04-09-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca iti continui studiile tb sa il dai in judecata sa fie obligat la plata pensiei pana la finalizarea studiilor dar nu mai mult de 26 ani.

Daca nu mai studiezi, tatal nu mai poate fi obligat sa te intretina pt ca esti deja major.

Pt perioada anterioara, poti solicita unui executor judecatoresc sa puna in executare sentinta de divort, solicitandu-i plata pensiei pe ultimii 3 ani din urma.

Mai poti depune o plangere penala pt abandon de familie ca urmare a faptului ca nu isi achita obligatiile din hotarare in conditiile in care are un loc de munca.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2015
Piatra-Neamt

levarda.lucian@yahoo.com
Nu imi continui studiile din pacate. Din ce observ singura solutie este aceea a executorului judecatoresc.
Daca suneti amabila imi puteti da mai multe detalii despre demersurile acestei actiuni? Ce documente sunt necesare si unde ar trebui sa le depun?
Daca nu se supune nici acestei decizii, a executorului judecatoresc, ce consecinte pot fi pentru el?

Va multumesc pentru primul raspuns, sper sa aveti timp sa imi raspundeti din nou.
Răspunde
 05-09-2015

Daca aveti bani de luat din Italia trebuie executat acolo.
Trebuie platit executor de acolo.
Trebuie stiut unde lucreaza.
E destul de complicat.
Răspunde
 05-09-2015
Piatra-Neamt

levarda.lucian@yahoo.com
Stiu doar ca locuieste acolo. Chiar nu cred ca este angajat cu contact de munca si acte in regula. Asta poate fi o problema?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.