Forum avocaţi > Civil

Prin uzucapiune pot intra in posesia intregii proprietati?

05-09-2015
Vizitator
Buna ziua,
In anul 1994 am cumparat de la bunica mea cota ei indiviza dintr-un imobil la care mai sunt inca 5 mostenitori. Mentionez ca imobilul terenul a fost cumparat in 1954 sub semnatura private fara a finalize actele la notar sau judecatorie.Tot in anul 1954 au construit fara autorizatii fiind si amendati pentru acest lucru. Eu locuiesc in imobil de 39 de ani De cand am cumparat si pana in present am facut doar eu investitii in imobil ceilalti nefiind interesati de starea imobilului.
Anul acesta au venit cei de la urbanism si datorita investitiilor facute si a faptului ca nu aveam autorizatiile necesare am fost amendat.
As vrea sa stiu daca prin uzucapiune pot intra in posesia intregii proprietati
Va multumesc
Răspunde
 06-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Da, va veti judeca cu ceilalti 5 mostenitori si in baza dovezilor aduse privnd intretinerea imobilului, plata impozitului il puteti dobandi prin uzucapiune.Dar de plata amenzii nu scapati.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-09-2015

Pentru a obtine uzucapiunea in acest caz este foarte greu.
Ceilalti mostenitori se pot apara iar dvs. trebuie sa indepliniti conditii foarte restrictive.
E posibil sa existe si acte de intrerupere a termenului de uzucapiune.
Ati consultat avocat pentru o analiza de caz detaliata?
E posibil sa aveti si alte variante juridice.
Răspunde
 08-09-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Pt a va da un raspuns exact tb studiate toate actele pe care le detineti.
In principiu puteti introduce actiunea de uzucapiune chemand in judecata ceilalti 5 mostenitori,
Trebuie sa faceti dovada cu inscrisuri, cu plata impozitutui, cu martori.
in situatia in care doriti mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-09-2015
Vizitator
buna seara ....tatal meu locuieste in casa parintilor sai ,pe acest imobil sunt mostenitori 5 frati impreuna cu tatal meu .impozitul casei este platit din 2000 de tatal meu .Vreau sa va intreb cum poate tatal meu sa ramana singurul mostenitor al acestui imobil,cum trebui procedat in acest caz
Răspunde
 13-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In cadrul procesului de uzucapiune, tatal va trebui sa dovedeasca cu acte plata impozitului pe intreaga perioada, imbunatatirile aduse-daca este cazul, intabularea-daca este cazul si alte proble asemenatoare.Urmeaza a se face si o expertiza, de aceea procesul nu este usor pentru o persoana fara cunostinte juridice.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.