Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Pot ataca contractul de vanzare-cumparare in conditiile in care eu sunt singurul copil

05-09-2015
Vizitator
Buna Ziua,
Parintii mei varstnici au facut act de vanzare cumparare pentru casa si terenul unde acestia locuiesc unor persoane straine, in schimbul promisiunii ca acestia vor avea grija de ei la batranete. Datorita unor conflicte, nu am tinut legatura cativa ani cu ei, astfel ca am ajuns la ei la decesul tatalui constatand ca acea casa in care am copilarit este in proprietatea altcuiva. De asemenea mama mea mai detine si o mare suma de bani de peste 1 mild lei vechi. Nu stiu daca mai sunt inca pe numele acesteia sau a instrainat si acesti bani; astfel am ajunns la concluzia ca strainii nu au chiar cele mai bune intentii datorita averii mari pe care ea o detine. Intrebarea mea este: pot ataca acest contract de vanzare-cumparare in conditiile in care eu sunt singurul copil?
Răspunde
 06-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
O persoana poate dispune de bunurile ei cat traieste, asa cum doreste. Deci le poate instraina. Contractul nu poate fi atacat. In anumite conditii ati putea ataca in instanta contractul, dar trebuie sa aveti dovezi solide, scrise nu doar afirmatii verbale, reperitoare la ceea ce vreti sa sustineti. Ganditi-va ca atacul la dvs. va viza faptul ca nu ati ai avut legaturi stranse cu parintii, ceea ce i-a determinat pe acestia sa apeleze la un strain ca sa aiba grija de ei,Este un argument solid pentru instanta, care va ridica problema ca si dvs. sunteti la fel de interesat de acei bani, ca si cei care au grija de mama dvs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-09-2015

Daca a facut acest act este foarte greu de obtinut rezolutiunea.
Doar daca nu este respectat contractul sunt sanse in justitie.
Răspunde
 06-09-2015
Vizitator
Problema este ca aceste persoane au mai obtinut 5 astfel de proprietati de la batrani chiar in localitatea respectiva. Intr-adevar vina este a mea, banii nu ma interesau daca erau instrainati unor alte persoane care nu aveau un interes vizibil. Este greu de dovedit totusi aceste lucruri pentru a putea ataca contractul de vanzare cumparare pe care ei l-au incheiat.
Eu va multumesc frumos pentru raspunsurile dvs.
Răspunde
 08-09-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca si au indeplinit obligatiile fata de parinti e greu de desfiintat contractul. Dvs aveti calitate doar dupa decesul parintilor sa atacati acest act.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2015

Sfatul meu este sa mergeti la avocat ca sa va consilieze si sa stiti ce aveti de urmarit daca vreti sa deschideti proces.

Daca nu isi executa obligatia de intretinere sau ce scrie in contract puteti actiona in justitie cu succes dar va trebuie un probatoriu solid.

Daca ei se ocupa cu asa ceva au si avocat care se pricepe foarte bine la aceste procese ceea ce pe mine ma duce la concluzia ca daca nu aveti avocat mai bun decat ei sansele sunt reduse.
Actionati cu rabdare si intre timp cautati cel mai bun avocat care credeti dvs. ca vi-l permiteti.
Daca va angajati aiurea avocat parerea mea este ca 100% pierdeti procesul.

A pregati procesul este ceva de mare meticulozitate si se poate face dar trebuie sa cunoasteti toate datele problemei direct de la partea din proces, in mod corect si nu eronat.

Vedeti ca refuzul perosanei intretinute de a primi intretinerea nu va ajuta.
Răspunde
 25-01-2019
Vizitator
Buna ziua,
Parintii sotului i-au facut contract de vanzare-cumparare pe un teren,problema mea este ca eu nu apar impreuna cu el pe contract ca si cumparator,eu apar ca si sotia lui .
Intrebarea mea este daca in cazul acesta avem amandoi drepturi egale la acel teren?
In contract mai specifica si de art 339 Cod CIvil.
Va multumesc!
Răspunde
 25-01-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ana a scris pe 25-01-2019:
Buna ziua,
Parintii sotului i-au facut contract de vanzare-cumparare pe un teren,problema mea este ca eu nu apar impreuna cu el pe contract ca si cumparator,eu apar ca si sotia lui .
Intrebarea mea este daca in cazul acesta avem amandoi drepturi egale la acel teren?
Va multumesc!

Buna ziua,
regula este ca bunurile dobandite in timpul casatoriei reprezinta bunuri comune.
Reveniti cu precizarea ce este specificat cu privire la art.339 cod civil ? Ca se aplica sau nu se aplica ???

art.339 cod civil prevede:

Bunurile comune

Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ana a scris pe 25-01-2019:
Buna ziua,
Va multumesc!

Chiar daca nu ati fost mentionata in contractul de vanzare-cumparare, bunul este comun, fiind dobandit in timpul casatoriei, iar cotele se prezuma a fi egale, daca nu au fost stipulate alte clauze in contract.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-06-2020
Vizitator
Buna ziua!!Socrii mei ne au făcut contract de vanzare cumparare( cu clauza de uzufruct viager) mie si sotului meu( fiul dansilor) pe o casă și teren!! Noi locuim in strainatate si venim acasa doar in concedii,de.2 ani de zile (exact la 2 luni dupa ce am făcut contractul cu dânșii) s au mutat in casa fata acestora cu 2 copii minori ( proaspăt divorțata si nu are de gând să plece) Nu o putem evacua din casa?Contractul ne poate fi anulat?(ptr ca socrul meu deja ne zice ca regreta ca ne a dat casa).Noi nu
be putem intoarce acasa ca nu mai avem loc..:( Multumesc anticipat ptr timpul acordat
Răspunde
 11-06-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dat fiind faptul ca ati acordat drept de uzufruct viager socrilor pe intregul imobil, este prematur sa va puneti problema ca nu aveti unde sa va intoarceti acasa. Uzufructul acorda dreptul de folosinta exclusiva uzufructuarilor, adica socrilor, pe durata vietii lor. Adica, este casa dvs.numai in hartii, nu puteti sa o si folositi fara acordul lor.
Deci, dvs. si sotul dvs. aveti proprietatea, insa nu folosinta. Fara acordul socrilor nu puteti locui in casa, ei nu sunt obligati sa va faca loc sa stati in casa, iar ei au dreptul sa primeasca pe orice in casa, pana la moartea lor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2021
Vizitator
Buna ziua asi vrea sa stiu daca dupa moartea tatalui meu nu sa facut sucesiunea . Precizez Ca tata e mort de 5ani recent mama a facut contract de vinzare cumparare la una dintr-e surorile mele fara sa stim noi menzionez ca suntem 7 frati se mai poate face ceva pentru a obtine o particica di partea tatalui meu ?? multumesc frumos
Răspunde
 31-08-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Floarea.jarda a scris pe 31-08-2021:
Buna ziua asi vrea sa stiu daca dupa moartea tatalui meu nu sa facut sucesiunea . Precizez Ca tata e mort de 5ani recent mama a facut contract de vinzare cumparare la una dintr-e surorile mele fara sa stim noi menzionez ca suntem 7 frati se mai poate face ceva pentru a obtine o particica di partea tatalui meu ?? multumesc frumos

Cel mai probabil, mama dvs a vandut cota pe care o detine.

Efectuati succesiunea de pe urma tatalui dvs, pentru a obtine drepturile ce vi se cuvin.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.