Forum avocaţi > Civil

E nevoie de semnatura celorlalti mostenitori

08-09-2015
Vizitator
Am o situatie pe care nu o inteleg si va rog sa ma ajutati. Casa in care locuiesc si m-am nascut are un certificat de mostenitor eliberat la data de 22 01 1974 in care s-a facut masa succesorala intre tatal meu si bunica mea dupa ce a murit bunicul. Drepturile mostenitorilor este de 1/4 bunica si 3/4 tatal meu. Ceilalti 3 copii ai lui bunica au renuntat atunci la succesiune.
Pe 6 august am fost la notar sa fac succesiunea cu sora mea si imi cere sa-i duc si pe ceilalti mostenitori daca renunta sa semneze.
Intrebare;De ce mai e nevoie de semnatura (celorlalti urmasi) nepotilor mostenitori directi (parinti) au renuntat la partea lor cand s-a facut Certificatul de mostenitor?
Oare trebuie facuta si succesiunea si partii pe care o detine bunica?
Bunica a decedat in 1977 si de atunci in aceasta casa am locuit eu si cu parintii mei, mai nou sunt doar eu. sunt 48 de ani, asta nu se pune caci s-a adus multe imbunatatiri si sau cheltuit sume mari de bani.
Multumesc anticipat.
Răspunde
 08-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

In cazul dvs vorbim de dezbaterea a doua mosteniri succesive, respectiv de pe urma bunicii si mai apoi de pe urma tatalui. In acest sens mosteninrea de pe urma tatalui dvs nu se poate dezbate pana nu se dezbate mostenirea bunicii, aceasta deoarece la bunurile succesorale ramase de pe urma tatalui se vor adauga si cele la care avea dreptul din succesiunea mamei.

Notarul are obligatia de a cita pentru a ven sa isi exprime vointa atat pe mostenitorii tatalui, cat si pe cei ai bunicii (2 succesiuni, 2 seturi de mostenitori).

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 08-09-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Fratii au renuntat la mostenirea bunicului ulterior decesului lui, nu si la mostenirea bunicii nefiind admisibila renuntarea la o mostenire nedeschisa inca.

Deci notarul a procedat corect, fie aduceti mostenitorii sa faca declaratie de renuntare, fie daca nu vor va judecati in instanta si solicitati sa constate ca nu au acceptat succesiunea in termenul legal si acum sunt decazuti.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-09-2015

Trebuia sa va explice notarul.
Fiecare mostenire este aparte.
Nu se renunta la toate mosteniriile viitoare in astfel de cazuri.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.