Forum avocaţi > Civil

Cum s-a obtinut autorizatia fara acordul vecinilor

09-09-2015
Vizitator
Buna seara!Am si eu niste nelamuriri :Parintii soacrei mele aveau 400 mp: jumatate l-au oprit pentru ei si jumatate i-au facul act de vanzare-cumparare surorii soacrei mele(fetei lor),Si-a facut casa (asta prin 1961)dar mai tarziu dupa ce parintii au murit si toti fratii au dat semnatura ca renunta in favoarea soacrei la pretentii de mostenire ,sora soacrei si-a facut o marchiza pe hotarul dintre ele(casele fata in fata ca de,erau surori!)Sora soacrei moare si fiul ei darama marchiza si face constructie ,socrul meu se cearta cu el (mentionez ca casele erau in diviziune)si prin judecata ies din diviziune(2004) inaite fac cadastru dar nepotul si acum sustine ael in 2009 cand a vandut casa nu avea autorizatie de constructie!socrii nu au vrut sa se certe cu noii vecini si i-au lasat asa cu ferestre pe hotar de la acea fosta marchiza,iar acum vreo 2 ani vecina a ruga t-o pe soacra mea sa-i dea acordul sa construiasca inclusiv pe aceasta fosta marchiza .Soacra s-a opus iar vecina a amenintat-o ca o da in judecata !Lucrurile s-au mai inmuiat dar acum 2 luni a murit soacra si dupa o saptamana si socrul.Eu ma duceam la cel mult 2-3 zile acolo dar nimeni nu mi-a zis nimic si dupa alte 3 zile ne trezim ca tot acoperisul lor este decopertat ,inclusiv acea marchiza ,s-a intalnit cu sotul meu si i- zis ca nu stie ce o sa faca.A doua zi m-amdus si le-am expus parerea noastra cf.legii si au spus ca ei au depus dosarul de autorizatie ptr c-tii de mult si nu mai au nevoie de acordul vecinilor!i zadar le-am spus art,611-615 din codul civil !Putea sa spuna ca proprietarii sunt decedati si asa au obtinut avizul?cum pot sa se inalte pe o cladire fara autorizatie sau cum au obtinut autorizatia fara acordul vecinilor?
Răspunde
 09-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

In cazul dvs pentru a se putea emite un raspuns avizat este nevoie de o verificare si o analiza a documentelor pe care le aveti. Da, in principu este nevoie de acordul vecinilor pt a se respecta servitutea de vedere, insa un raspuns cert se poate da numai in urma analizei documentatiei si eventual a unor demersuri pe langa autoritatea administrativa care a emis autorizatia.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.