Forum avocaţi > Civil

Probleme cumparator masina.

14-09-2015

Am decis sa imi vand masina proprietate personala deoarece am anumite probleme de sanatate si aveam nevoie de banuti sa merg in afara pentru operatie. Am pus anuntul pe Olx (imi cer scuze de reclama) la pretul de 12 000 de eur.. am fost sunat de cumparatorul actual timp de 2 saptamani sa ma intrebe daca mai las la pret, i am zis de multe ori sa vina sa vada masina el tot negocia la ea prin telefon fara sa o vada. Am decis sa o vand la pretul de 11500 cat a decis ca imi da pe ea. Am fost deacord. A venit a vazut masina s-a plimbat jumate de oras cu ea ... eu l-am asteptat in parcare fara sa merg cu ea. A decis ca a doua zi sa facem actele si sa ne vedem de treba a doua zi ... m-a sunat la 8:30 am coborat am mers cu el la ANAF sa vada daca taxa este platita, apoi am fost la reprezentanta sa faca test dar din pacate nu se putea face la ora respectiva . Eu am tot insistat sa faca testul la masina. A zis ca nu mai face la reprezentanta si ca merg la alt service ca pe el il intereseaza daca are sau nu erori in bord. Zis si facut. Am mers am facut testul nu avea nici o eroare masina. S-au uitat la ea oamenii de acolo. Le-a zis ca masina este in regula. Apoi am fost sa ii dau si jantele de iarna cu cauncicurile aferente. Apoi am fost la acte am facut actele la un birou autorizat am semnat mi-a dat banutii si am mai scazut 100 de eur ca vazuse ca am rupt o aripioara la sistemul de climatixare. Am si plans in momentul in care am semnat actele. Apoi am fost la finante am scos certificat fiscal si sa o radiez de pe numele meu in prezenta cumparatorului. I-am dat actele necesare de la finante . L-am mai intrebat de cateva ori daca ii place masina si i-am spus tot ce a avut defect la ea si ce am schimbat. Nu am avut nimica de ascuns.

Dupa 6 ore ma suna ca el nu mai vrea masina. Ca nu merg centurile pe spate. Ba ca merge una. Ba ca nu merg amandoua. Ba ca am furat airbagul. Ba ca eu am facut accident cu masina si stiam despre ce e vb. Ba ca nu merge semnalizarea I-am zis ca merg la politie sa ne spuna daca am fost implicat intr-un accident auto grav . Mi-a zis ca a fost la reprezentanta si ca a facut test la ea totusi si ca nu ii mai convine masina si sa ii dau bani sau bani pe reparatii sau jumatate de bani pe reparati ca daca nu ma da in judecata.

Eu cat am detinut masina nu am fost implicat in accident auto si nici nu sunt comerciat de masini. Nu ma ocup cu asa ceva si nu am stiut ca masina are acele probleme sesizate de el. Defapt daca ar fi centurile pe spate eu nici nu am urcat niciodata in spatele masini . Nu mi-a sarit nici un airbag iar semnalizarile mergeau in momentul in care i-am vandut masina.

Omul mi-a zis ca imi aduce masina si sa ii dau bani inapoi asa cum ne-am inteles. Dar eu nu m-am inteles cu ea la asa ceva.

Ma ameninta si ma suna din 5 in 5 minute .

Eu nu stiu ce sa fac in situatia asta. Nu am vrut sa imi bat joc de el. I-am vandut o masina la care tineam mult si care daca nu se iveau probleme mele de sanatate nici macar nu aveam degand sa o vand.
Răspunde
 16-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu ati precizat daca ati cumparat masina noua sau second hand.Recitind ce ati scris inteleg ca nu era noua.
Este o situatie complicata atat pentru dvs. cat si pentru cumparator.
Ar trebui recitit cu mare atentie contractul de vanzare -cumparare. Daca in el nu exista o clauza care sa prevada ce se intampla in situatia in care cumparatorul se razgandeste din diverse motive, nu are cum sa va actioneze in instanta.
Pe de alta parte, va este teama ca restituind banii si primind inapoi masina, nu veti mai gasi cumparator?
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2015

Am citit contractul si nu este stipulata nici o clauza. Nu imi este teama sa ii dau banii inapoi in nici un caz si nici teama ca nu as putea sa o vand ma sunau zilnic 3 4 persoane din toata tara si au venit X persoane sa o vada nu mai ca nu aveau toti bani ba ca nu imi convenea banii pe care mii dadea pe ea. Imi este frica ca el sa nu fi umblat la masina pentru ca incepuse sa imi zica ca a desfacut in mai multe parti masina sa se tot caute defectiuni si altele si asta nu in prezenta mea. Am vb si eu cu un avocat in orasul din care sunt si mi-a spus sa nu ma agit ca persoana respectiva ar trege de mine sa ii mau dau ceva bani . Azi mi-a spus o cunostinta ca a vazut masina prin oras. Nici nu stiu ce sa cred.
Răspunde
 16-09-2015

Ce vrea el nu conteaza.
Conteaza ca s-a vandut.

Daca nu ii convine ceva sa va dea in judecata.
In mod normal conform relatarii dvs. nu se vede ca ati pierde procesul.

Daca va da in judecata e bine insa sa va angajat avocat.

Nu cred ca o sa va dea in judecata decat daca masina are grave probleme si va avea si el angajat avocat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.