Forum avocaţi > Civil

Partaj sau proces penal ?? Am sanse??

15-09-2015
Vizitator
Buna ziua,

As dori sa pun si eu o intrebare.Locuiesc in strainatate. Sotul meu si-a facut cont in Romania cu cativa ani in urma fara sa stiu si a depus sume mari la o banca din Romania. Banca (sau bancile) nu o/le stiu. Anul trecut s-a mutat definitiv in Romania, inaintand cerere de divort, lasandu-ma cu copiii, acum majori,in strainatate. Am avut incredere, negandindu-ma ca dupa 27 de ani de casnicie, poate face asa ceva. El de fapt avea o amanta in Romania (culmea, e si avocata, dar in procesul de divort il reprezinta alta) .

Eu nu am dovada decat niste extracte bancare pe un an si jumatate (din cei 10 ani cat a stat aici) gasite aici in strainatate (a parasit domiciliul de aici, luand si tot ce era de valoare), din care reiese ce facea: scotea sume de cate 500, 600...1000 euro," baga la ciorap" si apoi transporta in Romania. Suma furata se ridica la peste 60.000 euro.Si contul din strainatate era doar pe numele lui, eu nu am acces nici acolo.Nr. de cont din strainatate il stiu, atat cel curent cat si cel de economii, figureaza in extrasele uitate de el din graba fugii.

Am vreo sansa sa pot obtine ceva din acesti bani? Sa cer partaj sau proces penal? Sunt costuri mari? Se poate cauta in banci? Un avocat face asa ceva? La cat s-ar ridica costurile mele cu un avocat pentru dovedirea acestor sume?
Procesul de divort se tine in Romania.El nu vrea partaj.

Multumesc mult,
Aurora
Răspunde
 15-09-2015

E greu de spus daca puteti face ceva.
Incercati sa consultati un avocat contracost ca sa va poata analiza cazul amanuntit.
Ii trebuie mai multe detalii ca sa se lamureasca.

Pana nu va lamuriti nu deschideti proces.
Răspunde
 20-09-2015
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns. Dar totusi intreb inca o data: un avocat pe care il voi angaja poate cere la diferite banci (cele mai importante) din Bucuresti daca sotul meu are cont deschis acolo? Trebuie sa cer partaj? Sau e o chestie penala?
Poate pentru bunurile imobile ne-am intelege, dar ca sa fie cinstit trebuie impartiti si acesti bani, mai ales ca eu am ramas aici cu un copil (19 ani) cu probleme de care nu il mai intereseaza deloc.

Dupa cum am precizat, el a scos banii cash de aici si i-a dus in Romania depunandu-i la banca fara stirea mea, pe numele lui. Aici a avut somaj timp de doi ani de zile, mintindu-ma ca nu primeste nimic.Am sustinut cheltuielile casei, alergam muncind de colo-colo si el de fapt ce incasa, scotea din banca si transporta in Romania. Dupa ce si-a facut "trebusoara", a plecat de aici si a intentat divort.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 20-09-2015
Vizitator
Aurora a scris pe 20-09-2015:
un avocat pe care il voi angaja poate cere la diferite banci (cele mai importante) din Bucuresti daca sotul meu are cont deschis acolo?

Avocatul nu are autoritatea necesara sa ceara aceste informatii direct bancii, insa o poate face prin intermediul judecatorului in cadrul procesului sau a executorului judecatoresc.
Răspunde
 21-09-2015

Fiind vorba de secretul bancar doar instanta poate cere in cadrul procesului.
Daca nu aveti si copii minori e posibilnsa fie mai greu de obtinut decat credeti.
Adica nu e suficient sa cereti si sa obtineti...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.