|
18-09-2015 |
 | Alina_alina
|
| Buna ziua, am o fetita de 13 ani pe care o cresc singura de 10 ani de cand am divortat, tatal ei fiind plecat din tara. De curand l-a dat in judecata pt. marirea pensiei alimentare facand dovada veniturilor cu rsp. de la firma unde lucreaza pe un salariu de 1800E, fara diurne si sporuri. El a adus un martor care a declarat ca trimite regulat pachete in tara, dar mentionez ca aceste pachete sunt trimise la domiciliul lui si nu ajung la fetita, el o viziteaza o singura data pe an atunci o ia si cheltuie o suma de bani cu ea, dar in schimb nu plateste pensia alimentara in luna respectiva. Cum e posibil ca la proces avocata lui sa-mi spuna sa-mi iau al doilea job si sa nu incerc sa mai obtin bani de la tata, ca ce trimite el, adica 1000 lei, dar nu constant sunt suficienti, iar eu vreau bani pt interese proprii. Cum e posibil ca un avocat sa spuna asa ceva intr-un proces? Din cei 25% care ar fi trebuit sa-i castig mi s-au dat doar 16%, procent ce stiu ca se da doar in cazul in care intretine 2 copii, mentionez ca nu are alti copii in intretinere. Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am si cum pot obtine cei 25% din venitul tatalui, acesta lipsind din viata ei si necontribuid cu altceva in cresterea si educarea ei. Multumesc anticipat! | |
|
|
|
18-09-2015 |
| Buna-ziua, Este indicat sa apelati la ajutorul unui avocat pentru a fi cat mai bine aparata. Tatal fetitei are obligatia legala de a plati pensie de intretinere copilului pana ce acesta va implini 18 ani si, daca isi va continua studiile mai departe la facultate-master-doctorat, pana la implinirea varstei de 26 de ani. Pensia de intretinere se achita in interesul copilului, este dreptul lui de a primi de la tata acesti bani, irelevant de conditia materiala a mamei. In acest sens fiind vorba de un singur minor cota de intretinere se va stabili la 1/4 din veniturile lunare nete ale tatalui (aici intra salariul, dividende daca incaseaza asa ceva etc). Tinand cont de acestea puteti incerca sa introduceti o noua cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati marirea pensiei de intretinere in raport cu noile venituri , mai mari, ale tatalui. Daca doriti asistenta si reprezentare juridica in acest demers ne puteti contacta la datele de mai jos. In aceasta materie hotararile nu au imuabil adica ceea ce a hotart o instanta poate fi rasturnat printr-un litigiu ulterior daca partea isi dovedeste temeinicia pretentiilor. | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
18-09-2015 |
 | Alina_alina
|
| Mentionez ca am avut avocata si in acest proces am facut si dovada ca e rau platnic cu extrasul contului si am depus si un certificat medico-legal pt ca anul acest cand a fost in tara am indraznit sa merg personal sa-mi cer pensia alimentara, dar in schimb am primit bataie. Consider ca am avut suficiente probe pt a dovedi ca e rau platnic si nu exista intelegere amiabila. Pe fondul acelor pachete care sunt trimise la domiciliul lui, nu al copilului, s-a considerat ca tatal contribuie la cresterea acesteia. As vrea sa stiu ce pot face in continuare. Multumesc! | |
|
|
|
19-09-2015 |
 | Loredana Vizitator |
| Buna seara.Am o fetita de 12 ani si nu primit pensia de întreținere nici măcar o lună de la data pronuntarii hotărârii de custodie care este in favoarea mea am încercat pe cale amiabilă sa primească acest drept dar nu am reusit. Va rog sa ma sfătuiți ce trebuie sa fac pe viitor. Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
21-09-2015 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Buna ziua Legalizati sentinta judecatoreasca si mergeti la un executor judecatoresc pentru a o pune in executare | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
21-09-2015 |
| Daca el nu este in tara e complicata situatia. Puteti formula o plangere penala. De executat este foarte greu ca va costa mult un executor in strainatate si nimeni nu va tine cont ca nu aveti bani. Deci, pentru a actiona in mod inteligent trebuie actionat pe cale penala. Avocatul va poate ajuta in mod activ in privinta demararii unei plangeri penale si a analizarii preliminare a probatoriului. | |
|
|
|
27-09-2015 |
 | Loredana Vizitator |
| Buna ziua. Hotărârea este legalizată. Tatal fetitei lucreaza in romania dar nu stiu exact denumirea firmei. Nu stiu daca trebuie procedat asa dar am fost sfătuită sa fac o plângere la poliție pentru neacordarea pensiei de întreținere. | |
|
|
|
29-09-2015 |
| alina_alina a scris: Din cei 25% care ar fi trebuit sa-i castig mi s-au dat doar 16%, procent ce stiu ca se da doar in cazul in care intretine 2 copii, mentionez ca nu are alti copii in intretinere. Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am si cum pot obtine cei 25% din venitul tatalui, acesta lipsind din viata ei si necontribuid cu altceva in cresterea si educarea ei. Multumesc anticipat! [/quote] Sunteți în eroare. Legea nu prevede că pensia va fi în cuantum de 1/4 din venituri ci de până la 1/4. Așadar, dacă mai sunteți în termen, cel mai bine ar fi să depuneți apel, prin care să susțineți că nevoile copilului sunt mari (alimentație, îmbrăcăminte, școală etc) și că suma stabilită este insuficientă. Angajați un avocat în apel (sau la o nouă cerere) fiindcă o să pierdeți în continuare bani dacă vă mai apărați singură (chiar dacă această decizie ați luat-o ptr a face o economie). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-10-2015 |
 | Alina_alina
|
| Buna seara, mentionez ca am avut un avocat care sa ma apere, dar asa cum am mentionat mai sus s-a pus mare accent pe pachetele care sunt trimise in tara, dar acestea ajung la domiciliu lui, nu al copilului si ca ii cumpara multe cadouri pe care nu i le cere nimeni le ofera deliberat de cand l-am actinat in judecata. De curand tatal, mi-a transmis ca si-a pierdut locul de munca, as dori sa stiu daca firma la care a lucrat e obilgata sa-mi plateasca diferenta din momentul introducerii actiunii.. Multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |