Forum avocaţi > Civil

Supliment certificat de mostenitor

18-09-2015
Vizitator
Va rog sa mi dati un raspuns cit costa la notar un certificat suplimentar de mostenitor ? va multumesc.
Răspunde
 18-09-2015
Vizitator
Depinde de notar si de valoarea bunului care este adus suplimentar la mostenire fata de cele initiale, evident.

Onorariul se calculeaza la valoarea bunului sau bunurilor care au fost omise la emiterea certificatului de mostenitor initial.

Am vazut si cel putin un calculator de taxa pe internet, dar onorariile variaza de la un notar la altul.

Vedeti si ce prevede Ordinul nr. 46/c/2001:
Pentru eliberarea unui certificat de moştenitor suplimentar, onorariul se va calcula, conform alin. (1) şi (4) şi tranşelor valorice prevăzute în anexa nr. 3, la valoarea bunurilor care fac obiectul suplimentării, aduse la masa succesorală.

ANEXA Nr. 3
la norme
PROCEDURA SUCCESORALĂ

Tranşele valorice în lei, la care se calculează onorariul
Procedura notarială, cu excepţia inventarierii, aplicării de sigilii, predării în custodie
Tehnoredactare, încheieri, certificate de moştenitor, declaraţii de martor, citaţii şi alte acte necesare îndeplinirii procedurii
a) până la 6.000 lei - 2,7%, dar nu mai puţin de 150 lei/certificat de moştenitor
b) de la 6.001 lei la 30.000 lei - 162 lei + 1,35% pentru ceea ce depăşeşte 6.001 lei
c) de la 30.001 lei la 60.000 lei - 486 lei + 0,6% pentru ceea ce depăşeşte 30.001 lei
d) peste 60.001 lei - 665 lei + 0,45% pentru ceea ce depăşeşte 60.001 lei

Atentie, acestea sunt taxele minime la care notarii pot adauga - din cauza asta am zis ca poate varia onorariul de la un notar la altul.
Răspunde
 19-09-2015
Vizitator
Va multumesc pt.sfat as mai adauga o intrebare am fost la notarul care sa desbatut succeseunea din 1996 si acel notar ma indrumat catre camera notarilor dar de la camera notarilor am fos indrumat la un alt notar pt ca acel notar ar fi cerut dosarul in 2006 am ajuns si acest notar dar acest notar mia facut o adresa la notarul care sa desbatut succeseunea din 1996 am ajuns in napoi la acest notar care a facut succeseunea din 1996 dar am inteles ca ar fii in concediu este vorba de o mostenire de 3 hec de pamint de la bunica mea care a decedat in 1992 si in 1994 a iesit un titlu de propietate pe numele bunici mentionez ca mama mea a decedat inaintea bunici mele in 1987 detin in copii acte titlu de propietate al bunici certificatul de deces si certificatul de mostenitor al unchului pe care acest individ a vindut aceste 3 hec de pamint o parte 27 de mii in extravilan si 3 loturiii de cite o mie de metrii pinan prezent nu se afla nicio constructie am optinut anexa 24 si toate cele documente care vilam cris mai sus va rog sa ma ajutati care ieste calea ce mai usoara sa optin partea mamei care ise cuvenea va multumesc din suflet .
Răspunde
 19-09-2015

Asteptati sa apara notarul care a eliberat certificatul de mostenitor.
Degeaba umblati aiurea.
Răspunde
 30-09-2015
Vizitator
Buna seara va rog sama ajutati cu o informatie in legatura cu situatia mea de mai sus am fost indrumat de catre camera notarilor la notarul care lar fii cerut in 2005 de la camera notarilor am ajuns si la notarul acesta si mi sa facut o adresa care zice citez catre judecatoria constanta Va rugam a ne nainta dosarul succesoral nr.1176.1994 privind pe defuncta xxxx decedata la data de 06.11.1992 in vederea eliberarii unui certtifica suplimentar de mostenitor la certificatul nr.1166.1994 emis in acest dosar. la notarul care a dezbatut succeseunea din 1994 acest notar a venit intrun final din cocediu de odihna dar acest notar nu mia eliberat certificatul suplimentar de mostenitor dar in schimb misa dat in copi dosarul sucesoral din 1994 si mi a zis sa nu mai incerc pentru ca imi cheltui banii degeaba ptr. ca pamintul a fost vindut si am incercat sai explic situatia am aratat documentele si iam spus ca 3 mii de metri in intravilan se afla pinan prezen in paragina nu are cel putin un gard si cele 27 de mii in extravilan nu are C.F va rog sami dati un sfat notarul acesta are dreptate ca ieu nu mai se poate sa optin partea mamei din teren care ise cuvenea ? astept sfaturi si va multumesc ptr. intelegere
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.