|
23-09-2015 |
 | Maria Vizitator |
| Buna ziua, as avea si eu nevoie de niste lamuriri daca se poate: am testament facut de la un batranel; a fost casatorit iar batranica a decedat. Copii nu au avut dar batranelul mai are o sora si cativa nepoti din partea unui frate decedat si el. As dori sa stiu daca dupa decesul batranelului trebuie sa participe la succesiune si sora si nepotii si daca pot mosteni si ei o part din mostenirea lasata mie prin testament. Mentionez ca amandoi batraneii au fost ingrijiti de noi si au primit tot ce a fost nevoie inclusiv ingrijire medicala, inmormantare. | |
|
|
|
23-09-2015 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Testamentul poate fi atacat doar de mostenitorii rezervatari si sezinari. Sora si nepotii de frate nu fac parte din aceste categorii. | |
|
|
|
|
23-09-2015 |
| Buna-ziua, Dupa cum v-a spus si colega mea sora si nepotii defunctului nu sunt mostenitori rezervatari, aceasta inseamna ca in cazul in care prin testament batranelul v-a lasat toate bunurile pe care acesta le avea (atat proprii cat si ramase de pe urma sotiei) numai dvs il veti mosteni, celelalte rude fiind inlaturate. Din contra in cazul in care testamentul se refera doar la anumite bunuri , atunci pentru restul de bunuri nelasate prin testament vor veni la mostenire sora si nepotii. In cazul in care vreti un raspuns precis in raport cu continutul testamentului ne puteti contacta la datele de mai jos. Numai in urma analizei actului se poate da un raspuns concret. | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
23-09-2015 |
 | Maria Vizitator |
| |
|
|
29-07-2021 |
 | NEGOITA CONSTANTINA Vizitator |
| Buna ziua, am pritimit prin testament bunuri mobile si imobile,de la unchiul fostului sot. Mentionez ca persona care mi-a lasat testametul nu are copii si sotie sau nepoti directi.In schimb are 4 nepoti de la sora si frate, acestia fiind si ei decedati.Tesatmentul este facut la notarcu document de la IML. Va rog sa-mi spuneti daca au dreptul sa atace testamentul , inteleg ca au dreptul sa participe la succesiune dupa ce persoana care mi-a lasat testamentul decedeaza.exista posibiltatea sa nu fie de acord cu succesiune , astefl incat eu sa devin singurul mostenitor? Multumesc frumos! | |
|
|
|
29-07-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| In cazul testamentului dvs., autentic, notarial, problema s-ar pune doar daca ar exista mostenitori legali rezervatari ai defunctului unchi (adica sotie, descendenti in linie directa la infinit, parinti). Ati spus ca nu exista asa ceva. Nepotii de frate sunt mostenitori legali (fac parte din clasa a II-a), insa nu sunt rezervatari. Adica legea nu le ofera o rezerva succesorala, o parte din mostenire. Deci, in prezenta testamentului nu mostenesc nimic, daca v-au fost lasate dvs. TOATE bunurile. Ar putea mosteni ceea ce nu este trecut in testament. Dupa ce persoana care a facut testamentul decedeaza, va prezentati la un notar si deschideti succesiunea in baza testamentului. Veti obtine certificatul de mostenitor. Asta daca nu cumva pana sa moara testatorul, fara stiinta dvs, nu face alt testament ori nu-l revoca pe cel existent. Dar asta va verifica notarul in registrele nationale notariale la acel moment. Nepotii nu au ce sa caute la mostenire ptr ca nu sunt chemati de lege in prezenta testamentului si deci nici la notariat nu au ce sa caute. Daca vor avea ceva impotriva dvs, ulterior - eventual - va vor actiona in instanta pentru a obtine anularea testamentului si a certificatului de mostenitor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-07-2021 |
| Multumesc din suflet, sa aveti parte numai de bine! Negioita | |
|
|
|
02-08-2021 |
| mai am o intrebare ,unchiul meu a primit o mostenire din partea sotiei, pt care se vor primi titluir de plata de la ANRP, acestea nu sunt trecute in TESTAMENT. Cum se procedeaza? Multumesc frumos! | |
|
|
|
02-08-2021 |
|
| Din partea sotiei? Ati zis ca nu are sotie. Ma rog. Bunurile care nu sunt trecute in testament revin separat mostenitorilor legali care exista si accepta mostenirea. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-08-2021 |
| s-a facut succesiune si dupa sotie, iar unchiului meu iau revenit niste bani , a primit partial o suma cu titlu de plata in contul lui ,eu intreb ca beneficiar a testamentului pe numele meu, eu urmeza sa primesc si sume , nefiind mostenitori rezeravtari. mULTUMESC, Negoita. | |
|
|
|
02-08-2021 |
|
| Daca sunteti desemnata ca unica legatara a tuturor bunurilor care s-ar gasi in patrimoniul decedatului atunci mosteniti totul, indiferent unde s-ar afla ele, si chiar daca nu sunt mentionate explicit. Inclusiv drepturile de creanta. Daca din termenii testamentului reiese ca nu primiti toate bunurile, atunci ce nu e mentionat expres in testament se mosteneste nu pe cale testamentara, ci legala. Nu am citit testamentul si mai multe nu am cum sa va spun. Dvs. stiti mai bine ce cuprinde testamentul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-08-2021 |
| Sunt legatar universal, asa scrie in testament. La data intocmirii testamentului nu era inclus in el si aceasta despagubire de la ANRP.Testamentul a fost facut in anul 2018, iar aceasta despagubire a inceput sa-si produca efectele din mai 2021. Mentionez ca unchiul meu este inca in viata, a primit poprima trnas ad ebani de la ANRP, ,intelegand ca dureaza cam 5 ani pana seste achitata toata suma.Dupa ce unchiul meu nu mai este , eu pot intra in posesia acestor sume? Multumesc frumos! | |
|
|
|
03-08-2021 |
|
| Da, veti mosteni tot ceea ce va avea unchiul in patrimoniu la data decesului, inclusiv sumele de bani viitoare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-08-2021 |
| |
|
|
|
|
Răspuns rapid |