Forum avocaţi > Civil

Am avut in intretinere doi batrani - mai sunt proprietar sau nu

23-09-2015
Vizitator
Sunt proprietar pe extrasul de carte funciara din anul 1996 prin faptul ca am luat in tinere doi batrani. Unul a murit iar cel de-al doilea mi-a facut viata un calvar si am plecat pur si simplu. Dupa 7 ani a murit si cel de-al doilea si in tot acest timp nu am primit nici o instiintare cum ca as fi pierdut dreptul de proprietate. Intrebarea mea este: Mai sunt proprietar sau nu? Multumesc
Răspunde
 23-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca ati incheiat cu ei un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si a doua persoana nu l-a anulat...atunci sunteti. Verificati totusi daca nu a lasat vreun testament unei alte persoane. Totusi, nu va intrebati cine l-a ingrijit 7 ani, dar va intrebati daca mai sunteti proprietar?
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

In cazul ati incheiat un contract de vanzare-cumparare, contract de donatie sau alt act prin care vi s-a transmis proprietate (de ex asa numitul contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere) dreptul dvs de proprietate es in fiinta si poate fi contestat numai prin atacarea in justitie a contractului.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 23-09-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Din ceea ce ați relatat eu cred că sunteți proprietar în baza contractului de întreținere. Solicitați un extras CF de informare și o să aflați.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-09-2015

Din relatare pare sa rezulte ca sunteti proprietar.
Verificarea la CF va poate lamuri pe deplin.

Exista si posibilitatea sa fi avut loc un proces si sa nu fi stiut de el si sa il fi pierdut.
Daca avea avocat iscusit si situatia il ajuta nu mai mai ati fi proprietar...
Răspunde
 23-09-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Având în vedere că cel de-al doilea proprietar a murit de ceva vreme, în caz de anulare a titlului de proprietate eu zic că s-ar fi lămurit necunoscuta cu privire la proprietar. Eu zic că sunteți proprietarul imobilului în baza contractului de întreținere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-09-2015
Vizitator
Se poate sa pierdem un tere intravilan detinut din anul 1999,intabulat pe noi in anul 2006 l am dezmsmbrat in 4pacele cu drum de acces cu toate actele in regula vizate de ocpi si primRie iar in anul 2015 vecinul din dreapta terenului ne ia jumate din suprafata spunand ca este terenul lui el detinand acest teren de langa noj din anul 2004;ei sustin imorduna cu topografii lor ca,conform noilor masurTori si coordonate pamantul nostru se suprapune cu al lor.din pacate ocpi a luat in considerere lucrarea lor fara sa tina co t de faptul ca terenul nostru era intabulat si parcelat.de un an ne chinuim sa aflam un raspuns.primaria ne trimitd la cadastru si jnvers.asta de luni de zile suntem purtati intre institutii.e greseaka ocpi dar nu au ce face.vrem sa cerem anularea lucrarii de i tabulare a vecinilor care s a facut abuziv cu pile la ocpi si primarie....pt ca sunt oameni influenti vecinii nostri,,
Răspunde
 26-09-2015

Daca s-a intabulat e dificil procesul.
Daca au relatii puteti pierde procesul mai ales ca sunt multi implicati in astfel de combinatii.

Puteti incerca si o plangere la DNA daca e vorba de coruptie.
E bine sa aveti si avocat care sa va analizeze actele.
Răspunde
 26-09-2015
Vizitator
Va multumesc.cel mai sugur e dna.avem toate actele in regula.ocpi trebuia sa ne abuleze lucrarea noastra din 2006pt a putea face intabularea pt terenul vecinilor.nu am stiut nimic panu nu au intrat abuziv pe terenul nostru.vecinii spunand ca ei si ai facut treaba.luand terenul nostru.care era intabulat de 18 ani.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.