Forum avocaţi > Civil

Ajutor ptr instituire interdictie jud tutela curatela

24-09-2015
Vizitator
una ziua rog ajutor in urmatoarea situatie: - tatal meu nascut in 1927 a divortat de mama mea cind aveam eu 6 ani in 1961 ) -eu sunt singurul lui copil -a revenit in viata mea cind avea 23 de ani -timp de 37 de ani locuind in acelasi oras - dar cu adrese diferite ) am avut cu el o relatie normala -cu trecerea timpului am inceput sa ii facem mincare , cumparaturi, menaj usor, etc etc -aveam grija de dinsul in conditii normale/ inclusiv cind era internat in spitale, dus cu salvarea de nenumarate ori , etc etc -el are un apartament de 1 camera in care locuieste singur/ nu a mai fost casatorit dupa divortul de mama mea -in luna mai 2015 mi-a spus sa merg cu dinsul la banca sa ma treaca ca imputernicit pe un cont de depozit/aprox 10.000 lei -relatiile erau normale desi este un om dificil......foarte dificil -in urma cu 1 saptamina am aflat intimplator ca se pregateste sa mearga la azil -nu mi-a spus niciodata de aceasta dorinta a lui -in casa lui au disparut in citeva zile aproape toata mobila -eu datorita serviciului veneam la el doar seara dupa orele 17-19 -cind l-am intrebat ce a facut cu ea mi-a spus ca nu suporta mirosul de mobila/e de fapt o fobie de a lui exprimata de ani de zile -apoi toate s-au derulat in 2 zile -am aflat de la vecinii lui de bloc ca : vrea sa vinda casa/ca vrea sa se duca la azil -stiu din lege ca cel care vrea la azil nu poate fi primit daca si-a vindut casa in ultimii 5 ani =cum dinsul nu imi spunea nimic am fost la azilul din Galati si m-am interesat// am aflat ca avea dosar acolo, ca avea un imputernicit pe un nepot de sora nepot pe care eu nu il mai vazusem de aprox 40 de ani -desi locuieste in galati ) -am aflat ca la azil tatal meu a dat o declaratie pe proprie raspundere ca are un fiu dar nu stie nimic de dinsul, unde sta, etc etc – desi a fost la noi in casa de nenumarate ori –avem fotografii ca dovada -ieri cind m-am dus sa il vizitez mi-au spus vecinii ca a plecat la azil condus de acel nepot -apoi tot ieri administratora de la bloc mi-a spus ca acel nepot a cerut la dinsa o adeverinta ca nu are datorii tatal meu, adeverinta ce ii era necesara la notar -deci voiau sa ii vinda si casa -am mers la banca si am cerut detalii despre acel cont in care eram imputernicit/ mi s-a spus ca acel cont a fost lichidat - am sunat la azil si i-am rugat sa nu il primeasca caci vor face o ilegalitate banui o mita catre cei care i-au "facut" dosarul de internare la azil- mita platita cu banii scosi de la banca ) -am fost sunat de cei de la azil si mi-au spus ca i-au refuzat internarea deci se simteau vinovati ) -asta este situatia mea la aceasta ora si credeti-ma ca nu stiu ce sa fac -in toate discutiile avute, tatal meu refuza sa vorbeasca despre situatia lui, desi vorbim despre alte lucruri -refuza sa imi raspunda la orice intrebare pe care o pun ref la ce doreste sa faca , unde sunt banii de la banca, ce ginduri are -rog ajutor si sfat ce cale sa urmez -nici nu vreau sa il enervez caci nu stiu ce turnura poate lua situatia in capul lui/ are totusi 88 de ani si ma tem sa nu faca alte gesturi necugetate cel mai grav este acela de a provoca o explozie in apartament -are butelii in casa - 2 bc ) -rog ajutor : daca e nevoie sa imi angajez un avocat, daca trebuie sa merg la politie sau la alte organe abilitate va multumesc c brudiu
Răspunde
 24-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

In cazul dvs puteti incerca instituirea curatelei in raport cu tatal dvs, aceasta este o masura de protectie dispusa de instanta de judecata cu privire la persoane care din cauza varstei/a altor afectiuni nu mai pot avea grija de ele si de bunurile proprietate personala.
Prin cererea de instituire a curatelei se poate solicita ca dvs sa fiti numit in calitate de curator, chiar este indicat ca aceasta calitate sa fie detinuta de o ruda .

Va rog sa fiti atent, in cazul in care vorbim nu numai de o nevoie de ingrijire si protectie cauzata de varsta inaintata ci si de o lipsa de discernamant (de ex batranul nu constientizeaza lucrurile de zi cu zi , nu intelege sensul actiunilor sale) , atunci masura de protectie adecvata este punerea sub interdictie cu numire de tutore (care -similar cu curatoul- poate fi si o ruda).

In cazul in care doriti o consultatie juridica si/sau asistenta juridica in demersul dvs, inclusiv in ceea ce priveste sfatuirea cu privire la calea de urmat, redactarea actelor pentru instanta etc, ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.