|
24-09-2015 |
 | Andreea Stan Vizitator |
| Buna ziua, Daca prima data cand s-a facut succesiunea nu s-au cuprins toate bunurile si terenurile (pt ca situatia unuia dintre terenuri este incerta, deci momentan nu se poate face succesiunea si pt el ), se poate face completare la respectiva succesiune - adica acest teren sa poata intra in procesul de realizare a succesiunii, dupa ce situatia lui se va rezolva? Cu alte cuvinte, este posibil sa se faca 2 succesiuni, una acum si completare la ea mai tarziu? :) O zi frumoasa, Andreea Stan | |
|
|
|
24-09-2015 |
| Da, se va face o completare si nu doua succesiuni deoarece este doar una oricum... | |
|
|
|
24-09-2015 |
| Buna-ziua, Se va face o completare si se va emite un certificat de mostenitor in completare la cel initial, acest certificat va face referire exclusiva la teren si cotele care va revin din el. | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
24-09-2015 |
 | Andreea Stan Vizitator |
| Va multumesc pentru raspuns! O zi buna. | |
|
|
|
24-09-2015 |
| Buna ziua! Da se poate face si se numeste supliment la certificatul de succesiune. Singurul lucru ce trebuie sa aveti grija este ca dupa obtinerea acestuia va trebui sa-l atasati la vechiul certificat de mostenitor si apoi, oriunde veti merge va trebui sa va prezentati cu ele (atat cu certificatul de mostenitor, cat si cu suplimentul la mostenire) | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-09-2015 |
 | Victoria Vizitator |
| Buna ziua Am o intrebare.Am inteles ca se poate face completare la succesiune(in cazul de fata, am omis declararea la notar a unei masini la deschiderea succesiunii,care s-a facut fara acea masina).Acum ,daca fac completare la succesiune imi trebuie iar martori? Sau cum procedez? Multumesc. | |
|
|
|
30-09-2015 |
| Vorbiti cu notarul care se va ocupa de dezbaterea mostenirii. Eu nu cred ca se vor audia martori de aceasta data. | |
|
|
|
01-10-2015 |
 | Grad Vizitator |
| |
|
|
01-10-2015 |
 | Notar Vizitator |
| Nu se mai audiaza martori la suplimentarea certificatului de mostenitor. Trebuie sa va adresati notarului public care a eliberat primul certificat de mostenitor pentru eliberarea suplimentului (doar el este competent) | |
|
|
|
01-10-2015 |
| Din moment ce martorii au avut rorul de a dovedi alte aspecte decat cele legate de bunuri asa ar fi normal. Dar...cine stie ce ar vrea notarul respectiv...Doar intreband acel notar poate afla... Fiecare notar isi face cum crede treaba...desi s-ar exagera daca s-ar mai audia martori...si nici sens nu ar mai avea... | |
|
|
|
25-01-2017 |
 | Flavian Vizitator |
| Buna ziua! Unchiul meu care este plecat in Anglia a lasat imputernicire sotiei sale pentru dezbaterea succesiunii. Acolo sunt specificati ambii defuncti ( parintii unchiului meu ), si specifica ca este imputernicita pentru a solicita si a obtine toate actele cerute de lege pentru dezbaterea succesorala. Succesiunea s-a facut initial pentru o parte din terenurile pe care le aveau parintii, iar acum este se va face supliment pentru dezbaterea succesiunii pe casa. Imputernicirea aceea mai este valabila sau este necesara alta imputernicire care sa specifice ca este pentru supliment la mostenire? | |
|
|
|
20-02-2017 |
 | Mircea.suiu Vizitator |
| Rezolvare supliment succesiune teren extravilan Bunicul meu (decedat 1998) a avut un titlu de proprietate pentru un teren extravilan de 5ha situat in doua tarlale (1,4ha si 3,6ha). Tatal meu (fiul bunicului) a facut succesiunea dupa decesul bunicului , la care a adaugat ca supliment la certificatul de mostenitor (cota 1/1) acest teren. In anul 2001 tatal meu a imputernicit o persoana X sa faca intabularea terenului si apoi sa-l instraineze unei firme contra unei sume de bani la care s-au inteles si pe care a primit-o in fata unui notar, instrainand si titlul de proprietate al bunicului in original. La incheierea actelor tata a primit numai suma de bani (nu copie dupa procura sau alte acte sau documente). In 2013 tata a decedat si am dezbatut succesiunea impreuna cu sora si mama mea la care nu am prins si acest teren nestiind situatia lui. Anul acesta m-am interersat la primaria din localitatea unde figureaza terenul si mi sa confirmat ca apare in evidenta lor pe titlul bunicului si ca a fost instrainat cu o procura, dar care nu mai este valabila daca tata a decedat , nu are impozitul platit pe nici un an, iar la cadastru este facuta o carte funciara pe numele tatalui numai pe terenul de 1,4ha. Va mai mentionez ca sora mea este stabilita in SUA, suntem amandoi mostenitori, mama renuntand la cota ei de mostenire. Ca acte avem: - documentul prin care i se acorde bunicului terenul - certificatl de mostenitor si suplimentul la certificatul de mostenitor al tatalui, original, - o copie cu tarlalele unde se afla terenul - o copie dupa titlul de proprietate al bunicului, nelegalizata, - certificatul de mostenitor , succesiunea facuta dupa decesul tatalui meu - si am facut rost de o copie dupa procura incheiata intre tatal meu si persoana X, nelegalizata Va rog frumos daca puteti sa-mi dati niste sfaturi legale pentru a rezolvarea uni supliment la certificatul de mostenitor cu acest teren, eventual dupa ceea daca este cazul cum poate fi vandut acest teren. Multumesc pentru intelegere. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |