Forum avocaţi > Civil

Intretinere drum de acces

25-09-2015
Vizitator
Buna ziua,

Sunt in proces de cumparare al unui apartament nou, intr-un complex rezidential format din 3 blocuri din sectorul 6 Bucuresti.

Inainte cu o zi de a ma prezenta la notariat pentru semnarea contractului de vanzare cumparare, dezolvatorul mi-a transmis un al draft decat cel initia, in care a facut urmatoarele modificari:
1. a modificat suprafata drumului de acces de la 2407mp (cat era in antecontract confrom cadastrului) la 4000mp (facand alipiri pentru ca a "uitat" niste parcele)
2. a introdus o clauza prin care spune ca dezvoltatorul poate sa alipeasca in viitori ale parcele la drumul de acces in functie de constructia celorlalte blocuri din complex, conform unei cote indivize ce se va calcula in viitor.
Aceste doua lucruri nu au fost niciodata mentionate mie, verbal sau in scris in antecontract.

In plus, dezvoltarul doreste in alta clauza ca doar proprietarii de apartamente sa plateasca pentru costul intretinerii drumului de acces; in aceste conditii, i-am intrebat ce se intampla daca cumpar toate locurile de parcare (circa 210)?
Mi-au confirmat ca as plati exact aceeasi suma ca si vecinii mei de pe coloana! De necrezut! (dezvoltatorul fiind proprietar pe majoritatea locurilor nu doreste sa contribuie practic la plata, deoarece locurile de parcare le vinde foarte greu, chiar ei confirmand asta; probabil nici nu le vor vinde pe toate).

Intrebarile mele sunt:
1. este normal sa se mareasca drumul de acces in conditiile in care acesta a fost agreat printr-o definitie si nr cadastral in antecontract?
2. nu ar trebuie sa fie o cota indivixa fixa pentru plata intretinerii drumului de acces si nu una variabila in functie de ce vor construi ei in viitor?
3. trebuie sa nu ca si proprietarii de locuri de parcare sa contribuie la plata intretinerii drumului, conform unei cote indivize stabilite in functie de suprafata ocupata de locul de parcare?

Eu m-am prezentat la notariat si am facut o incheiere de certificare urmand sa lamuresc aceste lucruri cu dezvoltatorul. Evident, dezvoltatorul nu vrea sa auda de mine.
As aprecia foarte mult sfaturile si opinia dumneavoastra. Va multumesc.
Răspunde
 26-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Dezvoltatorul nu poate veni la notariat cu alta suprafata decat cea din antecontract si nici nu poate trece ca obligatorie o noua clauza, asa cum este cea cu alipirea unor alte eventuale parcele. Sigur ca problema parcarilor si a drumului de acces sunt probleme pentru el, dar raman ale lui si nu ii poate obliga pe proprietari sa plateasca in plus, sau ceva variabil.
2-sigur ca acea cota trebuie sa fie fixa nu variabila
3-trebuie
Contractul trebuie semnat in conditiile din antecontract. Verificati inca o data acel act, eventual angajati un avocat pentru analizarea lui, pentru a sti exact ce poate si ce nu poate face dezvoltatorul.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.