Forum avocaţi > Civil

Este prescrisa datoria?

25-09-2015
Vizitator
In 2006 am cumparat 1/3 dintr-o locuinta pe numele unui nepot eu fiind cetatean strain Acesta mi-a facut procura speciala pentru a obtine in.numele lui si cele2/3 care apartineau statului locuinta avind si 80 mp teren pierdeam terenul neavand cetatenie romana , urmand ca dupa ce obtin cele 2/3 de la stat sa trec in mod legal locuinta pe numele meu s-au sa o vind In anul 2009 am obtinut de la stat pin proces cele 2/3 am intabulat cu sulta pe numele nepotului si am facut antecontract v c cu fiica mea in baza procurii si a intelegerii verbale pe care o aveam cu nepotul procura de vanzare fiind pentru1/3 din locuinta si angajandu-ma sa platesc sulta catre stat dupa carr vom face si contractul in forma finala Fata mi-a platit 20 000 euro avans lnanul 2009 Nepotul dorind sa-si insuseasca ap cand aude ca am vandut fetei anuleaza procura Si ma someaza sa-i pun ap la dispozitie deoarece el e proprietar in acte In acelasi proces cere anularea antecontract v c dintre mine si fiica Procura prin care eram mandatat sa vand fiind data inainte de a intabula pe numele lui si cele 2/3 Instanta recunoaste vanzarea pentru 1/3 pentru care aveam procura iar pentru cele 2/3 este anulat ante contract v c
Nepotul gireaza cu ap un imprumut pierde ap fiica mea in baza unei clauze din antecontract ii cere dublul sumei platite inapoi iar nepotul cere sa-i platesc eu lui 40000euro sa despagubeasca fata Mentionez ca nepotul stia din anul 2009 de existenta antecontract si nu a cerut banii niciodata In 2013 instanta anuleaza 2/3 din antecontract pe motiv ca imputernicirea sa vand era numai pentru 1/3 In anul 2014 fata ii cere sa vina la notar pentru vanzarea in forma finala a 1/3 conform hotarire instanta nepotul nu se prezinta Pierde ap la licitatie pentru ca girase cu el pentru un imprumut si acum nepotul ma da in judecata sa-i platesc eu 40000euro pentru ca eu am incasat cei20000euro ca mandatar Mentionez ca din anul 2009 de cand am primit banii nu i-a cerut niciodata stiind ca eu am platit locuinta si tot eu am sustinut procesul de iesire din indiviziune Av lui spune ca dreptul lui de a-mi cere banii s-a nascut in ziua in care fata l-a actionat in judecata cerind respectarea clauzei din antecontract si anume dublul sumei platite. Va rog mult doresc cat mai multe pareri beneficiez de prescriere dupa lege s-au nu?
Răspunde
 26-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In primul rand, era bine daca cel care a scris solicitarea ar fi folosit semnele de punctuatie cand trebuia, ca sa putem intelege si noi ceva...
Revenind, orice drept nesolicitat in termen de 3 ani de cand a luat nastere, se prescrie.
Problema care se pune este cand s-a nascut dreptul nepotului de a va solicita banii, iar data este intr-adevar, anul, luna in care fiica dvs. i-a solicitat dublul avansului primit. Nu ati precizat data cand s-a intamplat aceasta, dar presupun ca este inauntrull termenului de 3 ani.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-09-2015
Vizitator
In mod oficial nepotul a luat la cunostinta in anul 2010 de continutul antecontract - in 2011 a cerut anulare antecontract. - in 2013 instanta recunoaste antecontractul pe 1/3 pentru ca atunci cand am facut procura 1/3 am cumparat pe numele nepotului aveam deci drept de vanzare pe 1/3 celelalte 2/3 le-am obtinut de la stat prin proces dus in numele lui si cand ne-a imputernicit sa vindem inca nu-i apartineau - Fata l-a chemat la notar in 2014 sa perfecteze contractul pe 1/3 conform hotarire instanta el nu s-a prezentat si in luna mai 2014 l-a actionat in judecata sa-i dea dublul avansului primit inapoi Scuze pentru punctuatie sant plecata din tara de 25 de ani dar nu acesta e motivul pentru care scriu asa haotic ci faptul ca nu prea stiu sa folosesc telefonul
Răspunde
 27-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Dreptul nepotului de a va cere cei 40.000 euro s-a nascut cand s-a nascut si obligatia lui de a-i plati, deci in 2014, cand fiica dvs. l-a actionat in instanta. Este, deci inauntrul termenului de prescriptie de 3 ani.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Termenul de prescriptie este -ca regula- de 3 (trei) ani de zile, aceasta perioada se calculeaza de la data la care dreptul a carui executie se cere a luat nastere.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 27-09-2015

In cazul acesta cum este?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.