Forum avocaţi > Civil

Am nevoie de ajutor cit de repede posibil

27-09-2015

Bunä ziua,am nevoie de ajutorul Dvs.In anul 1985/86 am intrtinut o legäturä intimä cu tatäl copilului meu ( pe atunci nu era cäsätorit) In Iulie 1987 am näscut copilul in Arad.Tatäl lui nu a vrut sä-l recunoascä ca fiul säu biologic, asa cä a fost inregistrat pe numele meu.Dupä citeva luni am fost nevoitä sä inaintez actele pentru stabilirea Paternitätii. Prin urmare a urmat si o Expertizä medico-legalä din care rezultä si se constatä Paternitatea acestuia.Pe urma deciziei judecätoresti, copilul a fost trecut pe numele tatälui säu. De atunci noi nu am avut nici o legäturä.
Dupä doi sau trei ani nu mai stiu exact,tatäl copilului s-a cäsätorit si are actual o fiicä.Mentionez aici cä el el niciodatä nu a plätit acea Pensie alimentarä de care era obligat de Lege sä o facä,nici nu s-a interesat de situatia lui de sänätate. Copilul este acum major are 28 de ani si de la virsta de trei luni suferä de o boalä cronicä incurabilä.Eu l-m crescut singurä si am stat mai mult prin Spitale decit acasä.Situatia lui actualä este foarte precarä deoarece este a cincea säptäminä de Chemotherapie si nu-i merge bine deloc.Intrebarea mea este: Are copilul drept la despägubiri financiare din partea tatälui säu ? Mentionez cä este o Persoanä bine situatä si nu duce lipsä de nimic.Sau altfel formulat ce drepturi legale are acest copil tinänd seama de faptul cä toate rezervele mele financiare s-au epuizat eu nu mai am posibilitatea de a mai pläti in continuare Sedintele de Chemoterapie.Eu l-am rugat frumos sä ne ajute pentru cä stiu cä financiar are toate posibilitätile sä o facä ,dar mia spus sä nu-l mai deranjez si mi-a inchis telefonul.Si eu asta nu inteleg .Eu am incercat sä evit orice fel de ceartä si nu i-am reprosat absolut nimic,da acum cind este o chestiune de viatä si moarte nu mai sti ce sä fac.Vä rog mult sä-mi spuneti ce se poate face in acest caz. Vä multumesc mult!
Răspunde
 27-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Aceea pensie de intretinere la care va referiti se achita in interesul copilului pana ce aceasta implineste varsta de 18 ani. Ca exceptie, părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

Din pacate nu va incadrati in niciuna dintre aceste situatii, TOTUSI intre parinti si copii (cat si invers) exista o obligatie morala si -lato-sensu- legala de sustinere , atat pe plan afectiv cat si financiar. Prin urmare, in cazul in care tatal refuza de buna-voie sa isi ajute fiul aflat in nevoie , va puteti adresa instantei de judecata si sa incercati obtinerea pe cale judiciara a unei sume de bani.

Mai puteti incerca sa apelati la ajutorul organizatiilor non-profit care se ocupa cu strangerea de fonduri pentru persoanele cu problem grave de sanatate si fara posibilitati materiale. (de ex asociatia Salveaza o inima)

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 27-09-2015

Multumesc mult pentru räspuns si vä doresc o Duminicä pläcutä!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.