BUNĂ ZIUA, mama mea Ioan Tanasache Ecaterina, născută Vicovanu, a primit de zestre de la bunicul meu 4,85 ha teren agricol în sat Baiceni com Todiresti jud Iași, fapt dovedit prin adeverință cu nr 2 din 3 ianuarie 1955 eliberata de Sfatul Popular al Com Todiresti, regiunea Iași autentificata prin aplicarea de timbre fiscale.Din adeverință reiese ca mama mea deținea la acea vreme 4,85 ha teren din care 0,07 ha vie; 0,14 ha fanete; și 4,64 ha teren arabil, pentru care mama mea își plătise dările către stat. (Am carnete obligațiuni de predare din 1955).In baza aceste adeverințe mama mea a depus în 1991 cerere de retrocedare a proprietatii înregistrată la nr 6023 către Comisia locala de fond funciar a Com Todiresti, dar primește Titlul de proprietate doar pe 0,36 ha , În urma numeroaselor adrese scrise și intervenții personale la Primaria Todiresti mi s-a răspuns prin adresa 1779 din 16.05 2015 ca în registrul agricol din perioada 1959-1962 nu se găsește mama mea cu suprafața de teren de 4,85 ha.In urma audientei de la Prefectura Iași Primaria Todirești îmi răspunde prin adresa 4517 din.26 08.2015 ca în registrul agricol din 1951-1955 mama mea nu se afla înscrisa cu suprafața de 4,85 ha.Am anexat la cererea de retrocedare din 1991 și Adeverință cu nr 899 din 2.06.1992 a Soc Com.Agricola S.A. Târgu Frumos prin care se arata ca "pe anexa 19 întocmită de către com.Todiresti nu figurează Tanasache Ioan Ecaterina cu suprafața de teren predat conform unor legi speciale la stat și care conform Legii 18 /1991 pot deveni acționari la Soc.Com.Agricola S.A. Tg. Frumos Iași. Acestea sunt în mare problemele pe care le -am întâmpinat în obținerea terenului agricol.Va rog sa imi răspundeți cum poate dispărea din acte o suprafață de 4,85 ha?; cum de nu se găsește în registrul agricol al com Todiresti vol,V, fila 61 din 1955 odată ce la vremea aceea s-a eliberat o Adeverință? Care este modalitate și demersul ce trebuie sa îl fac pentru a dovedi cele relatate mai sus si obținerea în final al Titlului de Proprietate al mamei mele.Va multumesc pentru înțelegere , cooperare și ajutor. |
|