Forum avocaţi > Civil

Constructie lipita de peretele casei mele fara sa mi se ceara acordul

02-10-2015
Vizitator
buna ziua

Ma confrunt cu urmatoarea problema;
Locuiesc la curte in sect 1, detin constructia de fff multi ani (cca 50 ani) , peretele din spatele casei este linie de hotar intre mine si vecinul de pe strada alaturata Casa este mansardata iar pe scara interioara pe peretele din spate este pusa fereastra din caramizi nevada. Noul proprietar care a cumparat in 2014, terenul din spatele casei a inceput constructia unui imobil cu 2 etaje , unul din pereti vine lipit de peretele meu cel cu nevada.
Mentionez ca nu mi sa cerut acordul pt aceasta constructie .Intrebarea mea este daca este legal ca aceasta constructie sa fie lipita de peretele casei mele si sa-mi acopere integral singurul luminator din hol construit din caramizi nevada
multumesc anticipat,
Răspunde
 02-10-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

Conform codului civil trebuie sa fie o distanta de 3 m. Daca noul proprietar construieste un imobil lipit de imobilul dvs, se numeste alipire de calcan.
Pt aceasta alipire de calcan pt a i se acorda autorizatie de constructie, primaria sector 1 ii cere sa aiba din partea dvs. acordul dat in fata notarului.
Daca nu v-a cerut acordul , inseamna ca a inceput constructia unui imobil fara sa aiba autorizatie de la primarie.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Puteti sa va interesati la primarie (serviciul disciplina in constructii) sa vedeti daca are autorizatie emisa sau nu. In caz contrar puteti sa le adresati o sesizare cu privire la constructia ilegala a vecinului.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.