Forum avocaţi > Civil

Mostenire

08-10-2015

Doresc sa ma adresez instantei de judecata pentru urmatoarea situatie pe care voi incerca sa o detaliez cat mai exact.
Bunicul meu, care a decedat in anul 2011, in cursul anului 2007 a intocmit un ANTECONTRACT - PROMISIUNE DE VANZAR CUMPARARE(expirat la finele anului 2007) pe o suprafata de teren si a vandut deasemenea o alta suprafata unei alte persoane, de aceasta data cu un Inscris sub semnatura privata.
Precizez ca de la aceasta data nici unul dintre cei doi beneficiari nu a intreprins nici un demers pentru perfectarea actelor.
Problema este ca in baza celor doua inscrisuri, Primaria a transferat cele doua suprafete de teren din rolul bunicului meu in rolul celor doua persoane.
As dori sa stiu daca Primaria avea dreptul legal sa transfere terenul.
Ce posibilitati exista in instanta pentru indreptarea situatiei?
Precizez ca nu pot face demersurile pentru intocmirea certificatului de mostenitor deoarece intre masa succesorala si certificatul fiscal exista diferente in ce priveste suprafata de teren.
Multumesc anticipat.
Răspunde
 08-10-2015

Daca am inteles eu bine cazul dvs. primaria nu putea transfera proprietatea in mod legal.
Doar proprietarul poate face transferul proprietatii prin actul de vanzare-cumparare.

Daca s-a achitat insa pretul intreg pretul contractului a fost achitat.

Ce anume ati dori dvs. de fapt?
Răspunde
 14-10-2015

Situatia de fapt expusa de catre dumneavoastra are numeroase implicatii juridice. Oricat ati dori sa primiti un raspun scurt si la obiect acesta nu va putea fi unul real fara o analiza corespunzatoare a tuturor documentelor aflate in posesia dumneavoastra .

In vederea unei viitoare colaborari nu ezitati sa ma contactati
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.