|
16-10-2015 |
 | Teo Vizitator |
| Am nevoie de sfatu Dvs... De curând soacra mea a decedat ,urmează sa se facă succesiunea dupa dumneaei întrucât nu a mai fost timp sa ne facă acte ! Soțul meu mai are doua surori ,care nu mai vorbeau cu mama lor de f mult timp!Soacra mea nu a avut pensie si nici un altfel de venit noi fiind cei care o îngrijeam de aprox 20 de ani,am renovat casa ,am adus îmbunătățiri gospodăriei ,ne ocupam de lemne de foc,spital medicamente bani ii trimiteam pe fiecare luna...in fine am îngrijit-o pana la final ocupându-ne si de funerari !Noi nu am locuit cu dansa fiind plecați in strainate ! Surorile soțului meu au pretenții in casa....pe lângă casa mai este o grădina cu pomi si aprox jumătate de he de pământ ! Cum trebuie sa procedam ,noi am renunța la terenuri,dar la casa am adus multe îmbunătățiri .... Mulțumesc | |
|
|
|
17-10-2015 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| La succesiunea care urmeaza sa se dezbata puteti sustine ca renuntati la partea de teren care va revine. Nimeni nu va obliga sa renuntati la partea de casa. Un ajutor se da nu numai prin prezenta, ci si material. Ar fi bine daca ati mai avea chitantele cu care ati cumparat tot ce inseamna imbunatatire la casa. Pe de alta parte, afirmati ca nu ati locuit cu dansa, fiind plecati in strainatate. Atunci cum se face ca ati "ingrijit-o pana la final"? Si daca dvs. nu ati locuit cu dansa, cine a locuit? In mod normal casa si terenul se vor imparti intre cei 3 copii ai soacrei dvs. in mod egal, daca este comod partajabila. Daca mostenitorii se inteleg, succesiunea se va dezbate la notar, daca nu, in instanta. In cazul in care nu este comod partajabila, se va atribui unui mostenitor, cu obligatia de plata a unei sulte catre ceilalti.Urmeaza a se efectua o expertiza care va gasi mai multe variante, din care se va alege una convenabila tututror. | |
|
|
|
|
17-10-2015 |
| Cea mai buna solutie este sa incercati o mediere prin avocat cu prezentarea situatiei reale legate de investitii si multe altele care s-au facut la casa cu acordul soacrei , prezentand desigur documentele de achizitie a materialelor si bunurilor procurate pentru realizarea acestor investitii. In caz contrar nu va ramane decat sa va judecati, iar taxa de timbru este de 5% din valoarea mostenirii pentru cererile privind partajul | |
|
|
|
17-10-2015 |
 | Teo Vizitator |
| Mama si tatăl meu mergeau periodic la soacra mea,nu a fost bolnava grav niciodată ,in dimineața cand a decedat părinții mei au găsit-o ,trebuia sa o ajute la treburi in gospodărie ... A locuit mereu singura dupa căsătoria fetelor iar soțul meu este plecat de la vârsta de 18 ani,acum are 38 ,iar surorile lui sunt mult mai mari ...sigur avem o parte din chitanțele de La renovare si toate cheltuielile cu mormântarea ,apoi exista un cont unde unde i-am trimis mereu bănuți ,cum V-am zis nu a avut niciodată pensie singura sursa de venit a fost de la noi... | |
|
|
|
18-10-2015 |
 | Teo Vizitator |
| Practica ma interesează cum se tine cont la succesiune de contribuțiile noastre? Bănuiesc ca se tine cont de faptul ca noi am îngrijit-o si sprijinit-o financiar,ca am adus îmbunătățiri casei ,ca ne-am ocupat de funerarii? Cred ca va fii o succesiune in instanță... | |
|
|
|
18-10-2015 |
 | Diana Vizitator |
| Un lucru ft. important pe care mostenitorii il uita adesea: Faptul ca o ruda de acelasi grad cu alta l-a intretinut pe defunct sau a avut grija de acesta NU i da dreptul la o cota mai mare din mostenire. Discutiile despre care probabil ati auzit dvs. se fac pe marginea ACCEPTARII succesiunii care este cu totul altceva si aceasta discutie nu mai are rost daca de ex. mostenitorii au fost la notar sa dea declaratie de acceptare in termen de 1 an. | |
|
|
|
18-10-2015 |
 | Teo Vizitator |
| Adică daca am adus îmbunătăți casei ,de la schimbat acoperiș uși ferestre ,porți si am renovat camerele interioare ,automat valoarea imobilului crescând ,putând demonstra cu chitanțe si martori ,se împarte in acelaș mod casa ? Cum am zis suntem dispuși sa renunțam la terenuri ! | |
|
|
|
18-10-2015 |
 | Diana Vizitator |
| Teo a scris pe 18-10-2015: Adică daca am adus îmbunătăți casei ,de la schimbat acoperiș uși ferestre ,porți si am renovat camerele interioare ,automat valoarea imobilului crescând ,putând demonstra cu chitanțe si martori ,se împarte in acelaș mod casa ? Cum am zis suntem dispuși sa renunțam la terenuri ! Da, de impartit se imparte in acelasi mod si, pe langa imparteala, instanta ii va putea obliga sa va plateasca investitiile facute pe care le puteti dovedi cu inscrisuri (nu doar martori). Mai bine va intelegeti cu ei in acest sens si facet partaj la notar - asa nu mai platiti nici cei 5% din valoarea bunurilor pentru taxa de timbru si nu mai stati nici ani de zile in instanta cu partajul. | |
|
|
|
18-10-2015 |
 | Teo Vizitator |
| Am înțeles ,mulțumesc frumos pentru lamuriri! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |