Forum avocaţi > Civil

Uzucapiune de scurta durata

18-10-2015
Vizitator
Buna seara!In anul 1990 tatal meu a ajutat o ruda de-a mamei mele sa-si cumpere un apartament, el fiind girant platitor, cu promisiunea ca dupa o perioada acesta sa faca un act si tata sau mama sa intre in posesia acestui apartament.In 2000 tatal meu a decedat, iar batranul i-a promis mamei ca ii va face un act de donatie.Dar nu a mai apucat nici batranul sa faca actul, intrucat acesta a murit.Dupa moartea acestuia, mama mea a mers la un notar , si acesta a deschis un proces si m-a facut pe mine proprietar(printr-o hotarare judecatoreasca) conform certificatului de deces al tatalui meu, chiar daca defunctul meu tata nu avea niciun drept, iar in acel certificat nu este nicaieri specificat apartamentul.Tin sa mentionez ca eu apar ca fiind proprietar si la primarie, si la fisc, dar nu am mutatia in acel apartament.Cand am vrut sa vand acest apartament, cei de la OCPI au cerut acel certificat de mostenitor , pt a putea face legatura intre tata si acest batran.
As putea deschide un proces de uzucapiune folosindu-ma de aceasta eroare judecatoreasca(DEFINITIVA SI IREVOCABILA) ca fiind un just titlu?
VA MULTUMESC
Răspunde
 19-10-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu cred ca este o eroare judecatoreasca.
Nici nu puteti invoca acea hotarare ca fiind just titlu.
Cu siguranta va trebui sa obtineti cumva actele pe acel teren, dar trebuie analizat foarte bine sub ce forma juridica/ ce cale juridica trebuie urmata.

Posibil ca una dintre posibilitati sa fie si uzucapiunea.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-10-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Hotararea judecatoreasca pote tine loc de titlu de proprietate,ar trebui ca pe baza ei sa va intabulati apartamenul la CF.Daca este o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ar trebui inregistrata la CF ca atare,OCPI nu poate cenzura o hotarare intrata in autoritatea de lucru judecatm,pe de alta parte,este adevarat ca, OCPI nu a fost parte in acel proces.Puteti incerca un proces de uzucapiune.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.