|
19-10-2015 |
| Doresc sa achizitionez un imobil scos la licitatie de un executor judecatoresc.Va rog sa ma lamuriti cu privire la niste aspecte: 1.De unde stiu ca apartamentul respectiv nu este ipotecat la mai multe banci?Ma pot trezi ca il cumpar si vine alta banca sa il vanda iar? 2.Datoriile pe care le-a acumulat proprietarul la asociatie,gaz,apa,curent si alte utilitati,revin in sarcina mea?(.....datoriile le-au facut persoanele,nu imobilele....parerea mea.....) 3.Dupa ce s-a adjudecat licitatia,vechiul proprietar poate contesta decizia in instanta si peste 1 an sa zic? 4.Avand in vedere ca proprietarul nu este de gasit ,iar usa este incuiata,eu cum intru in posesia apartamentului???Sparg usa......daca sunt lucruri in casa,ce fac cu ele??? 5.Daca proprietarul sa zic ca il gasesc in casa,cum il evacuez de acolo daca nu vrea de buna voie? 6.Dupa adjudecarea si achitarea apartamentului de catre mine,dupa cat timp se considera ca eu sunt proprietarul imobilului? 7.Daca proprietarul il devasteaza pana intru eu in el(eu neavand cheie),cum se procedeaza? 8.Actele care le fac cu executorul sunt considerate acte de vanzare cumparare ,cu aceeasi valoare juridica ca cele facute prin notariat?Mai trebuiesc facute si alte acte? VA MULTUMESC FRUMOS! | |
|
|
|
19-10-2015 |
| 1. Extrasul de carte funciara la zi evidentiaza eventualele ipoteci, sarcini ori somatii asupra imobilului. 2. Plata utilitatilor va revine dupa data adjudecarii imobilului nu si mai inaintea acestei date 3. Art. 854 Cpc - Contestarea actului de adjudecare se poate face in termen de o lună de la data înscrierii provizorii în cartea funciară, debitorul sau terţul dobânditor, creditorii urmăritori şi orice altă persoană interesată, după menţiunile cărţilor funciare, vor putea ataca actul de adjudecare pe cale de contestaţie la executare. 4-5 Cu ajutorul unui executor judecatoresc, cu participarea organelor de politie. Se incheie PV in acest sens 6. La data actului de adjudecare 7. Plangere penala pt distrugere 8. Actul de adjudecare reprezinta actul dvs de proprietate | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
19-10-2015 |
| Va multumesc pentru raspuns,dar va rog sa-mi spuneti ce fac cu eventualele bunuri care le pot gasi in locuinta(pentru a nu fi invinovatit de distrugerea sau aruncarea lor).Dreptul meu de proprietate banuiesc ca este doar pe imobil nu si pentru eventualele bunuri aflate in el(eu stiu....mobila,electrocasnice....etc...).Si daca m-ati putea lamuri ce inseamna un imobil care este grevat de vreun drept de uzufruct, uz, abitaţie sau servitute intabulate ulterior înscrierii vreunei ipoteci( pct 6,art 845 din Cpc)? | |
|
|
|
20-10-2015 |
| Bunurile din imobil nu va apartin. Ele vor fi inventariate de catre executor, se va intocmi un PV si va fi numit un custode care are dreptul la o remuneratie. Bunurile vor putea fi evaluate de catre un expert. Ulterior va fi notificat proprietarul sa vina sa isi ridice bunurile. Daca nu o face ele pot fi valorificate - cu autorizarea instantei - in vederea recuperarii cheltuielilor. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
23-10-2015 |
| Dupa adjudecarea imobilului,inteleg ca persoana executata are dreptul sa depuna contestatie in termen de 30 de zile.Daca depune contestatie banuiesc ca se da termen de judecata si se poate intinde poate si pe cativa ani,da?Mie mi se returneaza banii depusi inapoi in cazul asta? | |
|
|
|
24-10-2015 |
| Contestatia la executare nu suspenda executarea. Daca se anuleaza actul de adjudecare normal ca vi se restituie banii achitati in contul pretului. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
24-10-2015 |
| Intrebarea era daca banii mi se returneaza in momentul depunerii contestatiei sau dupa solutionarea contestatiei?Termen se poate da si peste 6 luni...... | |
|
|
|
25-10-2015 |
| Nu aveti cum sa primiti banii fara a avea o hotarare definitiva de anulare a actului de adjudecare. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
05-05-2018 |
 | Claudiu Vizitator |
| Doresc sa cumpar prin crdit ipotecar o locuinta. Aceasta a fost achizitionata de cel ce vinde prin licitație ca urmare a unei executari silite. Care sunt riscurile la care ma expun eu ca si cumparatpr de buna credință? Pot pierde locuinta? | |
|
|
|
06-05-2018 |
| De principiu nu daca sunteti de buna credința. Verificați existența dosarelor pe rol, verificați cartea funciară. Oricum dosarul va fi analizat si de cei de la banca. Notarul si el va verifica legalitatea titlului de proprietate. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |