Forum avocaţi > Civil

Refuzul la dezbaterea mostenirii

21-10-2015
Vizitator
Familie compusa din mama tata si 3 copii..Mama a decedat(anul acesta in martie 2015)si trebuie sa facem succesiunea dupa mama, dar tata nu este de acord cu succesiunea si spune ca n-avem decat sa facem succesiunea dupa moartea lui, el nu intelege asta crede ca-i luam noi casa, sau intelege dar ascunde ceva(adica vrea sa dea casa doar unuia dintre copii,cam asa lasa sa se inteleaga prin refuzul lui de a participa la dezbaterea mostenirii dupa mama).Ce e de facut in aceasta situatie?
Răspunde
 21-10-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

In cazul dvs ramane optiunea instantelor de judecata. Astfel, va veti adresa judecatoriei in a carei raza a avut ultimul domiciliu mama cu o cerere de constatare a deschiderii succesiunii de pe urma acesteia. Accesoriu acestui capat principal, veti solicita dezbaterea succesiunii, stabilirea cotelor si partajul in fapt al bunurilor succesorale.
Nimeni nu se poate opune dezbaterii succesiunii pe cale judecatoreasca.

Daca aveti nevoie de asistenta si/sau reprezentare juridica in acest demers ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 21-10-2015
Vizitator
Multumesc d-na notar ,dar presupunand ca tata ar trece partea lui de casa fratelui ,iar acesta( dupa moartea tatalui) ar dori sa vanda casa ,eu nedorind acest lucru, ma poate obliga instanta contra unei sume de bani indiferent care ar fi aceea sa -i vand cota mea dupa mama lui,avand in vedere ca el o sa aibe peste trei sferturi din casa, sa poata sa obtina cu ocazia asta un intreg ca mai apoi sa o vanda altcuiva?Eu nu doresc sa vand cota mea indiferent cat de mica ar fi ea.
Răspunde
 22-10-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da, in situatia in care se ajunge ca unul dintre dvs sa detina o cota parte majoritara acesta va putea solicita in instanta partajul si atribuirea catre el a a cestui bun cu plata unei sulte catre dvs (echivalentul in bani al cotei parti din imobilul respectiv).

Nu va veti putea opune acestei situatii, nimeni neputand fi obligat a ramane in indiviziune.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-10-2015

Poate ca cel mai simplu ar fi asa...
La ce va trebuie sa dezbateti mostenirea acum daca el nu vrea?

Ca sa va judecati va trebuie destul de multi bani si daca nu vreti sa vindeti casa sau sa obtineti bani ce rost ar avea?

Aveti dreptul de a iesi din indiviziune insa nu vad cu ce va ajuta in acest moment...

E bine insa sa va luati masuri de precautie ca sa nu va pacaleasca el...
Răspunde
 23-10-2015
Vizitator
Multumiri d-nilor avocati! imi sunt de mare ajutor sfaturile date.Ati spus ca ar fi bine sa -mi iau masuri de precautie sa nu fiu pacalit ,cam la asta ma stept si eu, de aceea as vrea sa va intreb cam in ce ar consta aceste masuri?
Răspunde
 23-10-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Daca nu va intelegeti pt a dezbate succesiunea dupa mama la notar, atunci singura posibilitate este sa va adresati judecatoriei in a carei raza a avut ultimul domiciliu mama cu o cerere de chemare in judecata ce va avea ca obiect, constatarea deschiderii succesiunii de pe urma acesteia.
Acestui capat principal, veti solicita si dezbaterea succesiunii, stabilirea cotelor si partajul in fapt al bunurilor succesorale.
Pe cale judecatoreasca cu siguranta veti reusi sa dezbateti succesiune.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.