Forum avocaţi > Civil

Contestatie amenda radar

26-10-2015

Buna ziua,
Am fost inreg de radar cu viteza de 107km/h in localitate in luna iulie 2015 si am fost oprit de echipajul de politie dupa aprox, 5-6 km si mi-a fost prezentat procesul verbal si retinut permisul.
Problema e ca in momentul in care am trecut prin dreptul radarului nu eram eu la volan ci o alta persoana, ulterior persoana respectiva simtindu-se rau am trecut eu la volan si in momentul in care am fost oprit de echipajul de politie (dupa 5-6km ) eram eu la volan.
Am facut contestatie si as vrea sa va intreb daca persoana care a condus e pasibila da retinerea permisului avand in vedere ca au trecut aproape 4 luni de la savarsirea faptei avand in vedere conform legii daca procesul Verbal de contraventie nu e comunicat in 30 de zile e nul?
Sau se calculeaza cele 30 de zile de la data la care se da sentinta in cazul Contestatiei mele?

Multumesc
Răspunde
 27-10-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Dvs. ati afimat ca "mi-a fost prezentat procesul-verbal si retinut permisul", deci procesul verbal v-a fost comunicat in momentul in care ati fost oprit de echipajul de politie.Ati facut contestatia in timp util, presupun, in cele 15 zile de la data comunicarii procesului verbal.De fapt dvs,. vreti sa spuneti ca procesul inca nu a fost pus pe rol, desi au trecut aproape 4 luni? Noua procedura are termene administrative mai lungi. Iar termenul de 30 zile cred ca se refera la recurs.Insa, in ceea ce priveste apararea dvs cum ca la volan se afla alta persoana, nu cred ca va fi luata in considerare.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.