Forum avocaţi > Civil

Pensia alimentara

29-07-2013
Vizitator
am divortat in 2001 din casatorie arezultat o minora care a ramas in custodie tatalui, intelegerea verbala intre mine si tatal minorei a fost ca nu vrea pensie alimentara dar pe hotarare scria sa platesc 35 lei.la ora actuala sunt recasatorita si am 2 minori din mariajul actual, eu nu lucrez decat sotul i are venitul de 650 lei. fostul sot vrea sa ma dea in judecata pt pensia alimentara pe care nu am platit-o dinj 2001 dar i-am trimes minorei cat am putut si cand am putut. am pastrat chitantele pt banii trimesi , pachete tableta dar el insista ca vrea sa ma dea in judecata. ce pot sa fac daca eu nu am venit ?
Răspunde
 23-02-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Dacă nu aveţi venituri, trebuie să faceți o acțiune în instanță pentru reducerea/sistarea pensiei de întreținere.

Găsțiți un model pe acest site: Model de acţiune de reducere sau sistare a pensiei de întreţinere pentru copii | Modele de contracte, cereri, acţiuni si alte acte

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2014
Bucuresti

In cazul in care nu aveti venituri aveti obligatia de a plati pensie alimentara. Instanta va poate obliga la cota corespunzatoare din NIVELUL MINIM PE ECONOMIE.

Răspunde
 09-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In primul rand, tatal nu va poate da in judecata din 2001 pt ca obligatiile dvs pt acea peroada sunt prescrise.

Va poate actiona in judecata si solicita plata pensiei de intretinere doar de la data introducerii actiunii. Sigur ca instanta va poate obliga sa platiti raportat la nivelul salariului minim pe economie (de vreme ce este o obligatie legala a parintelui aceea de a contribui la cheltuielile de crestere si educare ale copilului), insa neavand venituri sau alte bunuri pe numele dvs o astfel de sentinta nu va putea fi pusa in aplicare.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2014
Vizitator
Buna ziua ! Parintii mei sunt divortati si tatal meu este plecat in italia . Eu am ramas in custodia mamei si tata este obligat la o pensie alimentara in valoare de 120 de lei lunar . Pensia este calculata la salariu minim pe economie din romania pentru ca nu are venituri aici . Stiu ca tatal meu are salariu de cel putin 1000 de euro in italia si normal ar trebui sa imi trimita o patrime din salariu . Cum sa fac sa obtin o adeverinta de salariat de acolo ?? Mi-a fost sugerat sa ma adresez consulatului din italia dar ei nu imi pot trimite o asemenea adeverinta .
Răspunde
 13-03-2014

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Va trebui sa faceti actiune in tara si sa indicati instantei denumirea angajatorului si adresa acestuia. Demersurile se vor efectua prin intermediul Min. Justitiei.
Consulatul nu are cu ce sa va jute, eventual fiscul italian.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2014
Bucuresti

nu are treaba consulatul. daca stiti locul unde lucreza incercati acolo.

Răspunde
 13-02-2015
Vizitator
Buna ziua.sunt divortat din 2008 si am 2 gemeni de 10 ani la care le platesc pensie alimentara 181 lei la amandoi ,pensie stabilita dupa salariul locului de munca unde lucram atunci,din ultimii 4 ani ,3 ani am fost angajat cu jumatate de norma iar de un an nu mai lucrez de loc.am fost dat in judecata ,nu am putut ajunge la proces si sa judecat in lipsa.ca urmare a crescut pensia la 325 lei + cheltuieli de judecata 775 lei.va rog sa"mi spuneti daca a fost calculata corect,in raport cu venitu minim pe economie si daca este in regula sa platesc eu cheltuielile ei de judecata.va multumesc.
Răspunde
 13-02-2015

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Este normal sa fiti obligat la plata cheltuielilor de judecata de vreme ce ati pierdut dosarul.

Procentul legal pt 2 copii este de 1/3 din venitul minim pe economie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2015
Vizitator
O treime din venitul net ?sau brut?cat este acuma minim pe economie?325 lei este calculat bine ca fiind o treime?doi gemeni ,nu se considera o nastere astfel incat sa ma incadrez la 1/4 din venitul minim,mai ales ca la momentul acesta nu am nici un fel de venit?.???va multumesc.
Răspunde
 14-02-2015

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
1/3 din venitul net, sunt 2 copii fiecare are dreptul de a fi ingrijit si educat corespunzator, nu are nicio legatura ca este o singura nastere....si ar trebui sa va bucurati ca v-a facut D-zeu asa dar si sa va ingrijiti corespunzator de ei, nu sa va interesati cum sa faceti sa le dai cat mai putini bani.

Copii nu cresc cu aer sa stiti ! Cresc cu dragoste si cresc si cu bani...se educa cu bani....ca sa devina oameni

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2015
Vizitator
Buna ziua, sunt divortata din 2012 si am un copil de 6 ani, care locuieste cu mine iar tatal a fost obligat de instanta la plata pensiei alimentare de 178 de lei neavand servici (pe care nu a platit-o niciodata) in acelas an 2012 am introdus si partajul iar mie mi s-a atribuit apartamentul comun fiind obligata sa-i dau sulta jumatate din valoarea lui ,70.000ron.se poate face propire pe sulta pana la majoratul copilului??el nu are venituri si nici un are nimic pe numele lui.Va multumesc
Răspunde
 19-04-2015
Vizitator
Buna ziua . Am trei copii minori din cauza anprejurarilor mam despartit vreau sa divortez dar nu am servici pot plati pensie alimentara tinand cont copii au ramas cu el
Răspunde
 19-04-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
sunteti obligata la plata pensiei alimentare indiferent daca aveti sau nu un job. se va stabili pensia in functie de salariu minim pe economie

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-04-2015
Vizitator
Buna ziua In caz de divort daca renunt la partaj mai ma poate obliga sa platesc pensie alimentara
Răspunde
 20-04-2015
Vizitator
Pensia alimentara este obligatorie, nu se poate renunta la ea in niciun fel.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.