Forum avocaţi > Civil

Uzucapiune imobiliara proprietar mort

29-10-2015
Bucuresti
0762747557
larisaflorentinac@yahoo.com
Buna ziua! In imobilul in care locuiesc cu familia sotului traia o batrana de care mai aveam grija cat timp a trait. Am vorbit cu dumneaei cu circa o saptamana inainte de deces si urma sa ne faca acte de intrare in posesie, intrucat doamna respectiva era necasatorita, fara copii sau alti mostenitori. Decesul a survenit in urma cu aproximativ 2 ani si jumatate, iar acum circa o luna am aflat ca se poate intra in posesie sub temeiul de uzucapiune. Am vorbit cu presedintele administratiei de proprietari, am achitat restantele de la intretinere si am demarat procedurile de cautare a mostenitorilor, asa cum cere primaria, de fapt chiar dumnealor au angajat un notar pt aceasta cauza.
Mama sotului a fost la primaria Sectorului 3 (caci aici avem domiciliul si de asemenea aici se afla apartamentul in cauza) si i s-a spus ca exista o cerere plasata, insa nu pe numele presedintelui asociatiei. Din ce am citit, exista o lege in Codul Civil (nu-mi amintesc exact numarul s.a.m.d.) unde se specifica temeiul prin care poate fi dobandit dreptul de proprietate, insa "trebuie depusa o cerere inaintea unei terte persoane".
Intrebare mea este: Daca eu am platit datoriile pt apartamentul respectiv si altcineva a depus cererea la primarie inaintea mea, e posibil sa am pierdere de cauza din pricina acestui aspect sau pot contramanda folosindu-ma de chitante si facturile pe care le detin, pe numele meu, bineinteles?
Multumesc anticipat!
Răspunde
 30-10-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
doar in anumite conditii...
cat timp ati locuit in acel apartament?

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-08-2016
Vizitator
Buna ziua,eu sunt cetetean italian.Bunicii mei au o casa .Au 2 copii ,unchiul meu si maica mea decedata in Italia.Ei sunt foarte bolnavi ...vreau sa stiu daca am dreptul când vor mori la successiune...mostenire am aflat ca au un proces pe rol de uzucapiune plus access deci nu au un contract de vânzare cumparare...nu sunt in rapoarte bune nici cu ei si nici cu unchiul..vreau sa stiu daca merita sa angajez un avocat..am vreo sansa de a dobândi dreptul meu ca mostenitor a lui maica mea in conditile date?va multumesc mult
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.