Buna ziua, Ma adresez d-voastra cu urmatoarea problema: In 1951 a decedat bunicul iar in 1987 a decedat bunica. In 1988, la un an de la decesul bunicii, se face succesiunea dupa ea. In certificat sunt trecuti ca mostenitori trei persoane. Pe baza unor documente gasite si studiind cele inscrise in certificat am gasit unele nereguli. Astfel: 1.La masa succesorala apare ca bunica are „1/4 din 250 mp, teren dobandit prin mostenire de la sotul sau”. In realitate, la decesul acestuia, el platea impozit pentru 1200mp. Si astazi suprafata este de 1200mp. 2.Din actele de stare civila ale unuia dintre mostenitori rezulta ca parintii acestuia nu sunt persoanele a carui mostenire se discuta. 3. Acelasi mostenitor face in 1990 o declaratie notariala in care spune ” ca nu a facut nici un act de acceptare expresa, fortata sau tacita a mostenirii „dupa bunica”, fata de care intelege sa ramana strain” 4. Localizarea proprietatii nu este corecta. Cei care au stat cu bunicii, i-au ingrijit, s-au ocupat de inmormantarea lor, au platit taxe si impozite de peste 63 ani au fost parintii mei. Fata de cele prezentate, intrebarea mea este daca se poate cere anularea acestui certificat. Va multumesc din suflet |
|