Forum avocaţi > Civil

Amenda onjn galati

07-11-2015

buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat sau un avocat pentru o amenda pentru pariere ilegala pe bet365 online..cred ca se cunoaste cazul k e deja la nivel national..astept un raspuns multumesc
Răspunde
 07-11-2015
Vizitator
Din punctul meu de vedere nu aveti prea multe sanse daca veti contesta amenda atat timp cat la data la care ati pariat pe site-ul respectiv era in vigoare ordonanta care instituia acea amenda. Dupa cum probabil stiti deja, nu se poate invoca necunoasterea legii in aparare, chiar daca este vorba de un act normativ ceva mai obscur decat codul penal sau alte legi mai populare. Monitorul Oficial este public si orice cetatean se poate informa/documenta cu privire la noile aparitii legislative. Exista mai multe site-uri care publica Monitorul Oficial. Vedeti de ex http://legeaz.net/
Răspunde
 07-11-2015
Vizitator
Cred ca cel mai bine platesti amenda.. daca o contesti risti sa te oblige si la plata cheltuielilor de judecata. Trebuie vazut insa si procesul verbal. Ai avea sanse daca procesul verbal ar contine ceva vicii de forma care sa-i atraga nulitatea, in rest pe fondul problemei nu prea ai ce sa faci cum scria si colega de mai sus.
Răspunde
 07-11-2015

Dr acord..dar cei de la onjn trebuiau sa inchida site-ul eu sunt consumatorul..sau site-ul trebuia sa imi restrictioneze accesul de a mai paria..e ca si cum as intra intr-un restaurant as servi ceva..si ulterior sunt sanctionat eu pt faptul k nu am stiut k restaurantul respectiv nu are drept de functionare..iar f multi avocati pe net spun ca in instanta sunt foarte mari sanse de a castiga..ce vina am eu..onjn trebuia sa inchida site-ul sau site-ul sa imi restrictioneze mie dreptul de a paria..
Răspunde
 08-11-2015
Vizitator
Cunosc destul de bine domeniul, sunt parior si eu si am folosit inclusiv acel site b365 si bwin. Ordonanta prevedea atat sanctionarea site-ului de pariuri, cat si sanctionarea pariorilor. Deci motivul invocat de tine nu poate constitui un argument pentru contestarea amenzii. De ce ai fost sanctionat doar tu, nu si site-ul de pariuri e o intrebare corecta (desi stiu ca b365 si bwin si multe altele sunt acum sanctionate), insa aspectul asta ar fi de invocat eventual intr-o plangere la C.N.C.D. (Consiliul de discriminare), nu in instanta. Este ca si cum ai bea bere pe o banca in parc, te amendeaza politia (sa zicem) si apoi te plangi instantei ca nu l-au amendat si pe ala de pe banca alaturata care bea si el bere dar a fugit. Poate il vor amenda si pe el dupa ce il identifica, rabdare, poate in cazul lui situatia este mai complexa :) Asta nu este un motiv pentru instanta atat timp cat agentul a aplicat legea corect in CAZUL TAU.

In concluzie, amenda a fost aplicata corect atat timp era prevazuta de lege. Amenda ar fi fost aplicata ilegal daca ordonanta prevedea doar sanctionarea site-urilor de pariuri, nu si a pariorilor.

In rest, probabil iti vor tot da dreptate jurnalistii habarnisti si avocatii care isi mai cauta cu disperare un client, indiferent de sanse, pentru ca din pacate exista si ei.
Răspunde
 08-11-2015
Vizitator
Zic jurnalisti habarnisti pentru ca il auzisem pe Muscalu de la Digi24 comentand ceva de genul.. e adevarat ca nu se poate invoca necunoasterea legii, DAR...(comentariu fara temei legal pe care nu mi-l mai amintesc)

Nu exista niciun dar. Nu se poate invoca necunoasterea legii in aparare si punct :) Asta e principiu de drept si se aplica asa cum este, nu se mai poate indoi cu apa sau comenta la TV cu cei aliniati la masuta. Pur si simplu n-ai ce sa comentezi. E ceea ce e.

In plus, sincer a plouat cu articole de presa care anuntau ca amendeaza si pariorii pe langa site-urile de pariuri. Eu nu sunt mare cititior al presei si auzisem de asta. Mi-am inchis contul la bwin imediat ce am auzit de asta si cand m-au intrebat de ce, le-am scris ca nu o sa mai joc la ei pana nu isi iau acreditarea pentru Romania.
Răspunde
 08-11-2015

O sa vad ce va iesi intr-un final..si mi se mai pare o prostie faza ca ori ia toata lumea amenda ori nu ia nimeni..ca e dupa gravitatea faptelor..legea nu este pentru toti ??..ca si cum eu fur de la piata un kg de cartofi si unul fura 5 kg de cartofi..nush mi se pare o prostie
Răspunde
 08-11-2015
Vizitator
Catalinn a scris pe 08-11-2015:
O sa vad ce va iesi intr-un final..si mi se mai pare o prostie faza ca ori ia toata lumea amenda ori nu ia nimeni..ca e dupa gravitatea faptelor..legea nu este pentru toti ??..ca si cum eu fur de la piata un kg de cartofi si unul fura 5 kg de cartofi..nush mi se pare o prostie

Tot asa nu sunt amendati nici toti soferii care incalca viteza legala si exemplele pot continua.
Recomandarea mea e ca daca vrei neaparat sa contesti amendata si iti iei avocat sa il iei doar daca se ofera sa te reprezinte gratis sau pe bani putini (poate vrea asta ca sa-si faca reclama), altfel te poti alege in final si cu banii dati pe avocat si cu cheltuieli de judecata de plata catre stat.. practic ajungi aproape sa mai platesti o data amenda.
Răspunde
 27-03-2018
AvatarPetrica_alex2001@yahoo.com
Vizitator
Am si eu o problema la o agentie din galati aparatu mea facut plata de 120000 de lei iar respectivi care se ocupa de aparate meau spus ca e o eroare ma puteti ajuta am poze martori
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.