|
10-11-2015 |
 | Liviuta
|
| Buna seara! Am depus la judecatorie o cerere prin care solicitam instantei sa ia act de acordul de mediere referitor la partajarea bunurilor comune, respectiv preluare pasiv dintr-un credit bancar in care fostul sot are calitatea de imprumutat si eu coplatitor si a unui credit bancar in care eu am calitatea de imprumutat si el de coplatitor, pe care eu l-am achitat in integralitate si la care nu am nicio pretentie. Instanta a respins cerere, insa nu am aflat inca motivarea. Desi mediatorul ne-a asigurat ca hotararea nu poate fi decat una favorabila.... Imi puteti spune ce ar fi putut fi in neregula? Multumesc! | |
|
|
|
10-11-2015 |
| Asteptati sa vedeti motivarea; in functie de motivarea care se va da, veti putea lua o decizie ce sa faceti mai departe. Ar fi bine sa consultati si un avocat. Nu toti mediatorii au studii juridice. Posibil ca acordul de mediere sa nu fi respectat anumite principii de drept. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
10-11-2015 |
 | Liviuta
|
| este posibil sa fi trebuit acordul bancii? daca da, nu trebuia ca instanta sa ne spuna asta? pentru o taxa de timbru de 3000 lei atat a putut face instanta? sa respinga o invoiala a partilor? | |
|
|
|
10-11-2015 |
 | Liviuta
|
| precizez ca instanta ne-a pus sa semnam in fata ei acordul de mediere. daca era in neregula, mai era necesar sa semnam? | |
|
|
|
10-11-2015 |
 | Dana Vizitator |
| Daca v-ati inteles trebuia sa mergeti la notar, nu in instanta. | |
|
|
|
10-11-2015 |
| Da, in mod clar daca v-ati inteles trebuia sa mergeti la notar si nu la mediator. Acum nu aveti decat sa asteptati motivarea instantei. E normal sa semnati in fata instantei in caz de partaj. Faptul ca ati semnat nu inseamna ca a fost ceva in neregula ci ca asa era legal. Incercati sa mergeti la avocat cu hotararea instantei ca sa o analizeze.Incercati sa platiti o consultatie juridica care e posibil sa va coste destul de mult dar apelul o sa va coste 1500 lei daca il declarati aiurea si cred ca avocatul o sa va ia mai putin de 1500 lei si o sa va expuna opinia sa prin analizarea si cenzurarea hotararii instantei. Incercati sa apelati la avocat care sa stie dreptul la un mod superior si nu sa patiti la fel cum ati patit cu mediatorul. Ca sa timbrati apelul mai trebuie sa platiti 1500 lei ca altfel nu se va judeca. Ca sa intelegeti mai clar, faptul ca, platiti 1500 lei nu inseamna automat ca veti castiga in apel.Puteti pati ca atunci cand ati achitat 3000 lei daca declarati aiurea apel... | |
|
|
|
10-11-2015 |
 | Liviuta
|
| multumesc frumos! am mers la instanta si nu la notar pentru ca am dorit o hotarare care sa fie titlu executoriu. faptul ca ne-am inteles nu inseamna ca paratul este o persoana de buna credinta.stiu din experienta ca face un obicei din a nu-si plati datoriile. altfel nici nu mai faceam partaj daca stiam ca fiecare plateste de buna voie creditele la care s-a angajat. | |
|
|
|
10-11-2015 |
 | Dana Vizitator |
| Nu stiu ce povesti v-a spus mediatorul, dar si contractul de partaj notarial este titlu executoriu. Grija mare cu acesti mediatori ca nu toti sunt avocati, unii nici n-au studii juridice. | |
|
|
|
10-11-2015 |
| Da, din nou Dana are dreptate. V-ați ferit de avocat și nu e bine asa. Dacă mergeți la notar nu va trebuia avocat în cazul dvs. Eu inteleg ca oamenii evita avocatii pentru ca vor sa facă economie însă adesea intra asa în paguba. E posibil sa va judecați acum ca nu aveți ce face. Ați dat aiurea bani la mediator și fără avocat va fi greu acum. Dacă aveați avocat va redacta el tranzacția și nu va trebuia mediator.Ieseati și mai bine la bani asa ca aveați și avocat angajat. Ați mers total aiurea la mediator. | |
|
|
|
11-11-2015 |
| Pot fi nereguli de intocmire a acordului; pot fi nereguli proceduraleinsa mai mult ca sigur a fost respins pt ca aveati nevoie de acordul bancii: Nu puteati dvs prin acord cu sotul sa schimbati prevederile contractuale ale unui tert; in speta banca: ASA EI SE TREZESC CU O MODIFICARE A CONTRACTULUI FARA VOIA LOR CEEA CE CONTRAVNE FLAGRANT NORMELOR LEGALLE: | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
12-11-2015 |
| Nu se poate realiza o înțelegere a părților în lipsa acordului băncii prin care să se modifice prevederile contractului de credit. Mergeți la mediator și încercați să vă recuperați banii/ | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-11-2015 |
 | Laura Vizitator |
| |
|
|
|
|
Răspuns rapid |